fbpx ūü•ėMormormad| baggrund & opskrifter| GastroFun.dk

Mormormad

Mormormad
Underrubrik
Smagen af nostalgi og traditioner
Indholdsfortegnelse

Mad er moderne, og noget mad kan n√¶sten ikke blive moderne nok. Det skal helst v√¶ret r√•t, eller nyt nordisk eller smoothies. Men s√• er der ogs√• den umoderne mad, den traditionelle mad. Mad, som mormor lavede med opbagt sovs, kogte kartofler og en ordentlig portion k√¶rlighed. Det er mad, der g√łr dig varm i b√•de krop og sj√¶l, og spreder gl√¶de p√• en m√•de, som en smoothie aldrig ville kunne.

 

Danske traditioner

Selvom nye moderne fortolkninger af klassiske retter og veganske eller asiatiske menuer bliver mere og mere populære, er det svært for os danskere at give helt slip på vores danske madtradition.

Tilbage i 2014 afholdte Milj√ł- og F√łdevareministeriet en afstemning, der skulle afg√łre Danmarks nationalret. Stegt fl√¶sk vandt denne afstemning, men en anden ting afstemningen beviste var netop, at danskerne bestemt ikke har glemt passionen for tradionel dansk madlavning. Over 60.000 danskere stemte, mens diskussionen gik l√łs p√• Facebook ‚Äď er karbonader mere danske end hakkeb√łffer? Findes der overhovedet noget bedre end tarteletter?

Måske har vi svært ved at blive enige om hvilken af de klassiske mormorretter, der egentlig er bedst, og alle synes desuden, at netop deres mormor laver de bedste frikadeller, så det kan vi heller ikke blive enige om. Men kærligheden til mormormad er der alligevel stor enighed om.

 

Mad til familietiden

Når mormor laver mad, tager det tid. Sovsen skal ikke bare hældes ud af en karton og varmes op, men bliver bagt op fra bunden af. Kyllingen skal koges og pilles inden den kan komme i tarteletterne. Og så tager det ikke mindst også utroligt lang tid at få alt den kærlighed ned i maden.

Derfor skal man ogs√• helst bruge god tid p√• at spise maden. Af en eller anden grund smager det bare bedst, hvis man spiser det som en familie rundt om bordet ‚Äď uden at fjernsynet eller andre distraktioner k√łrer imens.

Mormormad er nemlig ikke bare fed og k√łdtung mad. Den er kvalitetstid med familien, nostalgi og minder om barndommen, traditioner og ikke mindst virkelig, virkelig l√¶kker.

 

Se vores samling af opskrifter på mormormad her:

  • Gammeldags oksesteg. Vi har en opskrift her.
  • Tarteletter. Vi har en opskrift her, her og her.
  • Biksemad. Vi har en opskrift her, her og her.
  • Fiskefilet med persillesovs. Se opskriften her.
  • Stegt fl√¶sk med persillesovs. Se opskriften her.
  • Br√¶ndende k√¶rlighed. Se opskriften her.
  • Rutebilslagkage. Se opskriften her.
  • Rullep√łlse.¬†Se opskriften her.
  • Stegte sild. Se opskriften her.
  • √Üggekage. Se en opskrift her, her, her, her og her.
  • Farserede porrer. Se en opskrift her.
  • Gr√łnlangk√•l. Se en opskrift her.
  • Stegt fl√¶sk. Se opskrifter her, her og¬†her.
  • M√łrbradb√łffer. Se opskrifter her og her
  • Hjerter i fl√łdesovs. Se opskriften her.
  • Bedstefars sk√¶g. Se en opskrift her.
  • Ristet rugbr√łd med avocado og √¶g. Se en opskrift her.
  • Stegt fiskefilet. Se en opskrift her, her,
  • Benl√łse fugle. Se opskriften her.
  • Franskbr√łd. Se opskrifter her, her, her, her og her.¬†
  • Farsbr√łd. Se opskriften her.
  • Fl√łdekartofler. Se opskriften her.
  • Koteletter i fad. Se opskriften her.
  • Br√¶ndende k√¶rlighed. Se opskrifter her og her.
  • Kartoffelmos. Se en opskrift her.
  • Kartoffelsalat. Se opskrifter her, her, her, her,¬†her¬†og¬†her.
  • Vaniljekranse. Se opskrifter her og her.
  • Boller i selleri. Se opskriften her.
  • K√•lret. Se en opskrift her.
  • Medister. Se en opskrift her.
  • Frikadeller. Se opskrifter her, her, her, her, her, her og her.
  • Frikadeller med kartoffelsalat. Se opskriften her.
  • Hamburgerryg. Se opskrifter her, her, her, her, her,¬†her og her.
  • Panerede koteletter. Se opskriften her.
  • Bananroulade. Se opskriften her.
  • Svensk p√łlseret. Se opskrifterne her og her.
  • Fyldt m√łrbrad. Se opskrifter her, her, her, her og her.
  • Hjemmelavet r√łdk√•l. Se opskrifter her og her.
  • √Üblekage. Se opskrifterne her og her.
  • Wienerschnitzel. Se opskrifter her, her, her og her.
  • Fl√¶skesteg med det hele. Se opskriften her.
  • Wienerstang. Se opskriften her.
  • Romkugler. Se opskrifter her
  • Svesketrifli. Se opskriften her.
  • Havregr√łd med √¶ble. Se opskriften her.
  • Citronfromage. Se opskrifter her og her.
  • Fl√łderand. Se en opskrift her.
  • Gammeldags hvidk√•l. Se en opskrift her.
  • Stuvet hvidk√•l. Se en opskrift her.
  • Skipperlabskovs. Se opskrifter her.
  • Syltede r√łdbeder. Se opskrifter her og her.
  • Risengr√łd. Se opskrifter her, her, her, her og her.
  • Vandbakkelse. Se opskrifter her, her, her og her.
  • √Übleskiver. Se opskrifter her og her.
  • H√łnsesalat. Se opskrifter her, her, her og her.
  • M√łrbradgryde. Se opskrifter her og her.
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion