fbpx 🥩Mørbradbøffer🤤 | opskrifter | GastroFun.dk

Mørbradbøffer

Mørbradbøffer
Sidst ĂŚndret:
Torsdag den 21. marts, 2019 - 12:34
Beskrivelse

Pandestegt svinemørbrad med bløde løg er en Ìgte dansk klassiker, der er god üret rundt.

Vi serverer den her med ovnstegte kartofler, sovs lavet pü afkog af panden, kogte Ìrter fra frost og tzatziki.

LĂŚkker og nem hverdagsmad, nĂĽr det er bedst!

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
1 dl Bouillon (svine- eller grøntsags)
1 1⁄2 dl Fløde
  Eddike
  Sukker
Vejledning

Mørbradbøffer med løg:

Afpuds mørbraden og skÌr den i bøffer å cirka 3 centimeter.

Stil hver bøf pü højkant og bank dem evt. let med en kødhammer.

Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

SkÌr løgene i tynde skiver.

Varm en pande med smør op og steg løgene lysebrune. TilsÌt 2 spsk. vand og ½ tsk salt og lad løgene stege, til vandet er opsuget.

Tag løgene af panden og hold dem varme under stanniol. 

Smelt lidt mere smør pü panden og brun bøfferne i cirka 1 minut pü hver side.

Skru ned til middel varme og steg bøfferne i 3-4 minutter pü hver side, til de er netop gennemstegte.

Tag bøfferne af panden og hold dem varme under stanniol. 

 

Pandesovs:

HÌld bouillon og fløde pü panden.

Varm det igennem og jĂŚvn med saucejĂŚvner.

Smag saucen til med eddike, sukker, citronsaft samt salt og peber.

TilsÌt lidt kulør, til du synes, sovsen har den rigtige farve.

 

Servering: 

Anret de stegte løg ovenpü mørbradbøfferne.

Server sammen med pandesovsen, dampede Ìrter fra frost, Tzatziki samt ovnstegte kartoffelbüde.

 

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier