Rullepølse

Hjemmelavet rullepølse.
Denne herlighed serveres på en skive rugbrød med en persillemayo, grønkål og æbler og er perfekt til at komme på julefrokost/påskefrokostbordet eller som en perfekt afslutning på en god aften i form af natmad/skrub-af-mad.
Vi har opskriften fra bogen: "Aamanns smørrebrød", skrevet af den danske "smørrebrødskonge" Adam Aamann-Christensen.
Ingredienserne svarer til 1 kg magert svineslag uden svær.
Et svineslag på godt 2 kg rækker til ca. 18-20 stykker smørrebrød.
Opskriften kræver at man har bomuldsnor til at binde rullepølsen med
RULLEPØLSE - DAG 1
Knus alle krydderier og salt i en morter og gnid blandingen ind i svineslaget.
Læg det i en plastikbakke eller et fad med høj kant, dæk til med husholdningsfilm og sæt det på køl i 4 dage.
Vend slaget min. en gang om dagen.
RULLEPØLSE - DAG 4
Skyl brystet for overskydende salt og de groveste krydderier.
Tør vandet af med et viskestykke og bred slaget ud på bordet.
Hak løget og sautér det i lidt olie i 5 minutter i en sautérpande, hak persillen fint og vend den i løgene og sautér videre i 2 minutter.
Tag panden af blusset og vend revet muskatnød og lidt salt og friskkværnet peber i.
Lad blandingen køle af.
Fordel derefter blandingen oven på slaget, rul det sammen som en roulade og snør pølsen med bomuldssnor.
Kom rullepølsen i en gryde og hæld koldt vand på, til det dækker.
Kog op og skum urenhederne fra.
Tilsæt derefter resten af krydderierne og sellerien, skåret i grove stykker, og kog rullepølsen ved svag varme i ca. 1½ time.
Den skal stadig være fast.
Kom rullepølsen i en rullepølsepresse eller læg den i en bakke med en plade eller et skærebræt og med noget meget tungt ovenpå.
Hæld i begge tilfælde så meget af kogelagen ved som muligt, så bliver rullepølsen mere saftig.
Sæt den på køl til næste dag.
ANRETNING
Rib små stykker af grønkålen og vend dem i olien og eddiken med en smule salt og peber.
Skær æblerne i fine tern på 5 x 5 mm.
Fjern snoren fra rullepølsen og skær rullepølsen i tynde skiver.
Smør rugbrødet med smør og fordel et tyndt lag af den grove sennep oven på hver rugbrødsskive.
Læg skiver af rullepølsen ovenpå og kom med sprøjteposen 4-5 små klatter persillemayonnaise oven på rullepølsen.
Fordel først æbleternene, så grønkålsbladene, derefter de syltede skalotteløg og til sidst 5-6 små kviste timian på hvert stykke smørrebrød og drys til sidst med baconcrumble.
Vi har opskriften fra bogen: "Aamanns smørrebrød", udgivet af Politikens Forlag.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.