fbpx Citronfromageūüćč‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Citronfromage

Citronfromage
Beskrivelse

Klassisk citronfromage som vor mor lavede den!

En lækker og let dessert, der vækker minder, glæde og barndomsminder hos de fleste. En sikker vinder hver gang.

Citronfromage

Citronfromagen er en dessertklassiker, og vi har (i hvert fald n√¶sten)¬†alle et forhold til den: Om det s√• er 90'ernes forsamlingshusudgave, mormors den bedste,¬†eller om det bare er en dessert, du altid har f√•et, n√•r dine for√¶ldre havde g√¶ster, s√• f√•r du garanteret dine helt egne associationer, n√•r du h√łrer ordet¬†citronfromage.

Denne citronfromage er b√•de syrlig, s√łd og rund, akkurat som en vaske√¶gte og traditionel citronfromage skal v√¶re - og s√•¬†smager den bare fantastisk dejligt.

Citronfromage serveres typisk med fl√łdeskum p√• toppen, men du¬†kan ogs√• pynte den af med friske hindb√¶r, n√łddecrunch¬†eller en l√¶kker marengs, der br√¶ndes let p√• toppen.

Her serverede jeg den med brændt marengs og brændt hvid chokolade drysset med brun farin.

Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Ingredienser
2 Citroner (Skal v√¶re uspr√łjtede da b√•de skal og saft skal bruges)
4 Husblas (Blade)
3 spsk Sukker
Vejledning
  1. Tag en skål og fyld den med koldt vand.
  2. L√¶g de 4 blade husblas i bl√łd i det kolde vand.
  3. Riv skallen fra citronerne i en anden, lille sk√•l og s√¶t det til side. S√łrg for at det kun er den gule skal, der kommer med, da det¬†hvide er bittert.
  4. Pres citronerne for saft og kom saften op i en lille gryde.
  5. Varm citronsaften op til middelvarme.
  6. Når den er håndvarm, vrides husblassen fri for vand og kommes i gryden.
  7. R√łr rundt indtil¬†husblassen er opl√łst.
  8. N√•r den er opl√łst, skal den¬†revne citronskal op i gryden og gryden skal s√¶ttes til side, for at afk√łle imens resten at ingredienserne g√łres klar.
  9. Find en ny skål og en elpisker.
  10. Kom piskefl√łde op i sk√•len og pisk fl√łden til en¬†let skum. Pas p√• at fl√łdeskummet¬†ikke bliver overpisket. Den skal kun lige kunne lave sm√• toppe. S√¶t sk√•len til side.
  11. Del æg i æggehvider i én skål og æggeblommer i en anden skål.
  12. Tag skålen med æggeblommer og tilsæt sukker og pisk til en lækker og lidt sej æggesnaps. Æggeblommerne vil blive lyse og luftige. Sæt derefter skålen til side.
  13. Tag sk√•len med √¶ggehvider og pisk dem stive (til sk√•len kan vendes p√• hovedet uden at √¶ggehviderne falder ud). Pisk √¶ggehviderne sidst, for at undg√• at de st√•r for l√¶nge og f√•r det for varmt. De piskede √¶ggehvider kan godt dele sig, hvis de st√•r for l√¶nge. De¬†upiskede √¶ggehvider vil bundfalde og g√łre, at din fromage skiller.
  14. Tag skålen med de piskede æggeblommer frem igen og pisk dem let igen, hvis æggeblommerne er faldet lidt sammen.
  15. Sigt citronsaften ned i skålen med de piskede æggeblommer og pisk citronsaft og æggeblommer godt sammen til en homogen/ensartet masse.
  16. Vend nu forsigtigt den letpiskede fl√łdeskum i √¶ggemassen lidt ad gangen. Vend rundt i massen til der ikke er flere klumper.
  17. Tag sk√•len med de stivpiskede √¶ggehvider frem og kom nu massen med √¶ggeblommer, citronsaft og fl√łdeskum op i sk√•len til de stivpiskede √¶ggehvider.
  18. Vend det forsigtigt sammen til en homogen massen.
  19. Anret i 6 portionsglas og s√¶t p√• k√łl natten over.
  20. Lige inden de l√¶kre og afk√łlede citronfromager skal serveres, afpyntes de med din √łnskede topping.
  21. Servér - og velbekomme.

Citronfromage

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Citronmousse
Opskrift
Anette
Citronfl√łdeboller
Opskrift
Anette