fbpx Stegt flæsk i ovn✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt flæsk i ovn

Stegt flæsk i ovn
Underrubrik
Serveret med kartofler og porrer
Beskrivelse

I denne ret bruges fedtet fra flæsket til at give de øvrige ingredienser smag - smart, nemt og hurtigt! 

Retten er ikke slankemad, men så længe menuen ikke står på stegt flæsk hver anden dag, går det nok. Dog skal det siges, at smagene her er så koncentrerede, at man helt af sig selv ikke spiser de store mængder. 

Server retten, som den er, eller server den med en frisk salat eller sprød råkost som tilbehør.

 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
600 g Flæsk (f.eks. skåret af hjemmerøget bacon)
  Krydderier (salt og peber)
1 kg Kartofler
  Olie
Vejledning

Flæsk

Det røgede flæsk er skåret ud af denne opskrift på tørsaltet ribbensteg.

Skær kødet ud til flæsk i skiver på cirka 1 centimeter stykket.

Læg det på et skærebræt og bank det let ud med håndroden.

Krydr flæsket let med salt og peber og læg det på en rist i ovnen over en bradepande.

Tænd ovnen på 200 grader og steg flæsket i cirka 15 minutter.

Vend flæsket om og steg det på den modsatte side, til skiverne er gyldne og sprøde.

Stegt flæsk

Kartofler

Kartoflerne er skåret tyndt ud med et mandolinjern.

Herefter udvandes de i 30 minutter i en skål med vand og tørres godt i et viskestykke.

Krydr kartoflerne med salt og peber og læg dem i et ildfast fad.

Sæt fadet under flæsket i ovnen.

 

Porrer

Porrernes yderste lag skæres fra og de vendes i olie.

Skær dem i mindre stykker og

Læg porrerne ned i det ildfaste fad med kartoflerne og giv alt cirka 20 minutter, eller til det er gyldent og mørt.

Stegt flæsk

Server retten med ketchup.

Stegt flæsk

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier