fbpx ✅Hjemmelavet Rugbrød (surdej) | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet Rugbrød (surdej)

Surdejsrugbrød
Beskrivelse

Brødet vi danskere er verdenskendt for og vi elsker.

Rugbrød findes i andre lande, men vores danske version er mindre sød og mørk end f.eks. det svenske- og tyske brød.

Udbytte
2 brød
Forberedelsestid
46 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
47 timer, 55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dag 1)
300 g Surdej
9 dl Vand (Lunkent)
1 spsk Salt (Groft)
200 g Hvedemel
375 g Rugmel (Groft)
375 g Rugkerner (Knækkede)
  Opskriftsgruppe (Dag 2)
1 ds Hvidtøl
1 spsk Honning
400 g Rugkerner (Knækkede)
200 g Hørfrø
100 g Sesamfrø
Vejledning

1. dag:

Opløs surdejen med vandet og derefter salt - gerne i røremaskine.

Tilføj hvedemel, rugmel og rugkerner og rør det godt sammen.

Dæk det til med et viskestykke ved stuetempereatur til dagen efter.

 

2. dag:

Tilføj hvidtøllen og lad det trænge godt ned i dejen. Derefter tilføjes honning, rugkerner, hørfrø, solsikkefrø og sesamfrø.

Rør det godt sammen og tag 300 gram til side og put det i køleskabet til næste gang du bager. Det kan holde sig ca. 4 uger og skal ikke fodres.

Fordel resten af dejen i 2 lige store brødforme (med bagepapir så de ikke brænder på) og stil det til hævning i et par timer ved stuetemperatur. Sørg for igen at have et viskestykke over.

Derefter glat overfladen og put det i en kold ovn du tænder på 200 grader varmluft og giver det 1 time og 15 min.

Brødet tages ud og lægges på en rist til afkølning. Når det er kølet af, fugtes 2 viskestykker som brødet pakkes ind i. Vi plejer at lade det stå natten over hvorefter de pakkes i poser og det ene brød ryger i fryseren.

Kategori
Sværhedsgrad
Læs også
Hjemmelavet surdej
Opskrift
Anette
Rugbrød
Opskrift
Anette
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin
Rugbrød uden surdej
Opskrift
Anette
Rugbrødschips
Opskrift
Thomas
Øllebrød med æggesnapscreme
Opskrift
fadlsforlag