fbpx ūü•ď Hjemmelavet r√łget bacon ūü•ď | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet r√łget bacon

Hjemmelavet r√łget bacon
Beskrivelse

Hjemmelavet, koldr√łget bacon er en delikatesse, der sl√•r selv den bedste bacon, du kan k√łbe dig til, med flere l√¶ngder.

Hjemmelavet bacon¬†laves¬†ved at tr√¶kke v√¶sken ud¬†af k√łdet, inden det ryges.¬†Resultatet bliver en fast og¬†k√łdfuld bacon med en fyldig smag. Den¬†sprutter desuden ikke, n√•r den¬†steges, da der ikke er en masse vand i k√łdet, der tr√¶nger ud under stegningen.

Jeg plejer at lade min bacon h√¶nge i mit k√łdmodningsskab, n√•r det er r√łget f√¶rdigt. Her udvikler det en dyb og koncentreret smag samtidig med, at strukturen bliver mere fast.

Udbytte
2 stk.
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
72 timer
Tid i alt
96 timer
Ingredienser
2 Ribbensteg (udbenede)
1 1⁄2 dl Sukker
  Peber (friskkv√¶rnet)
Vejledning

Sprængning:

Bland nitritsalt, sukker og peber i en skål.

Masser blandingen ind i de to stege - det er vigtigt at få det ned i alle sprækkerne. Hvis stegene er ridsede i forvejen, masseres blandingen godt ned imellem dem.

N√•r det er gjort, vakuumpakker jeg de to stege hver for sig og lader dem hvile i¬†3 dage i k√łleskabet. Hvis du ikke har en vakuumpakker, s√• pak dem ind i fryserposer, hvor du forsegler¬†√•bningen t√¶t og vender den¬†opad.

K√łdet¬†smider en del v√¶ske under denne proces, s√• du skal v√¶re sikker p√•, at du ikke har det ud over hele k√łleskabet. Stegene¬†skal desuden¬†vendes dagligt, hvis¬†de¬†ikke er¬†vakuumpakkede.

Efter de 3 dage tages de ud af poserne og skylles i koldt vand¬†s√• alt salt, sukker og peber fjernes fra k√łdet. Processen med spr√¶ngningen skal nu stoppes, s√• det er vigtigt, at du er grundig¬†her.

S√¶t det ud√¶kkede k√łd¬†tilbage i k√łleskabet¬†i et lille d√łgns tid. Det g√łr, at overfladen bliver fedtet, og k√łdet s√•¬†nemmere kan tage imod r√łgen, n√•r det senere skal¬†ryges.

 

Rygning:

Denne bacon skal koldryges. Det betyder, at rygningen skal foregå ved så lave temperaturer som muligt. Det skal dog være over frysepunktet og under alle omstændigheder under 20 grader.

Du kan ryge k√łdet i enten en rygeovn eller i en grill.¬†

Bruger du grillen,¬†d√¶kkes¬†den nederste rist med s√łlvpapir. L√¶g¬†rygesmuld¬†ovenp√• i en form som en tyk hestesko¬†eller en cirkel, der ikke slutter helt.

Hjemmelavet r√łget bacon

Vi har her brugt rygesmuld, der forinden var blevet t√łrret i ovnen i 2 timer ved 100 grader.

T√¶nd op i den¬†ene ende med en lille smule sprit. L√¶g s√• l√•get p√• og lad det ulme. Du kan evt.¬†t√¶nde¬†op i grillen om aftenen og¬†lade k√łdet st√• og ryge natten over.

Gentag processen i 2-3 dage i træk.

N√•r k√łdet er r√łget f√¶rdigt, h√¶nges det til t√łrre¬†et t√łrt og k√łligt sted i op til¬†1 m√•ned.¬†

Kan du ikke vente, kan du sagtens begynde at spise af k√łdet umiddelbart efter, det er r√łget. Smagen bliver dog mere koncentreret og dyb, hvis k√łdet¬†f√•r lov at h√¶nge og t√łrre.¬†¬†

Vi placerer typisk vores f√¶rdigr√łgede¬†bacon i et¬†k√łdmodningsskab, hvor det kan holde sig i et par m√•neder. Det bliver desuden mere fast i skabet, s√• det er nemmere at sk√¶re i p√¶ne skiver inden tilberedning.

Hjemmelavet r√łget bacon

Hjemmelavet r√łget bacon

Hjemmelavet r√łget bacon

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier