fbpx Hamburgerryg med grønlangkål 🍴 | opskrifter | GastroFun.dk

Hamburgerryg med grønlangkål

Hamburgerryg med grønlangkål
Underrubrik
Honning/senneps glaseret hamburgerryg
Beskrivelse

Opskrift på en lækker honning/sennepsmarineret hamburgerryg med grønlangkål. Klassisk dansk mad der altid er et hit.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
5 spsk Sennep
10 spsk Honning
400 g Grønkål
2 spsk Hvedemel
10 g Smør
5 dl Mælk
1 kg Kartoffel
Vejledning

Hamburgerryg

Kog hamburgerryggen i 20 minutter. I mens blander man sennep og honning til en marinade, 1 del sennep 2 dele honning. Hamburgerryg tages op af gryden og kommer i et ovnfast fad og påføres marinade og giver den 30 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. 

Den marinade der flyder af undervejs suges op med en stegepipette og sprøjtes tilbage over kødet hver 10. minut.

 

Kartofler

Skræl kartoflerne og kog dem i vand med salt i ca. 20 minutter. Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven.

 

Grønlangkål

Imens kødet er i ovnen blanceres det fint hakkede grønkål i det vand hamburgerryggen blev kogt i, i 3 - 4 minutter.

Kålen skylles under koldt vand og hakkes fint bagefter.

Der laves nu en opbagt hvid sovs. Grønkålen kommes i den opbagte sovs og voila så er der serveret.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier