fbpx âś…Vaniljekranseđź‘Ś | opskrifter | GastroFun.dk

Vaniljekranse

Vaniljekranse
Sidst ændret:
Onsdag den 18. november, 2020 - 12:16
Beskrivelse

Jul og vaniljekranse hører sammen, og de små, vaniljeduftende kranse smager altså bare bedre, når du bager dem selv!

I denne opskrift er der rigelige mængder ægte vaniljekorn og finthakkede mandler, det smager godt og gør kagerne både sprøde og saftige på sammen tid.

Opbevar vaniljekransene i en kagedåse med et låg, der slutter ordentligt tæt. Det er afgørende for kagernes smag og sprøde konsistens. 


Se en teaser til vores video hvor vi laver vaniljekranse her:

I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Sværhedsgrad
Udbytte
50 stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Hviletid
1 time
Tid i alt
1 time, 36 minutter
Ingredienser
250 g Hvedemel
125 g Sukker
200 g Smør (eller margarine)
100 g Mandler (finthakkede eller mandelmel)
Vejledning

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv.

Tag lidt af sukkeret op på skærebrættet og "mos" vaniljekorn og sukker sammen, så kornene adskilles.

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og finthakkede mandler i en skål eller dejfad.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen, til det ligner revet ost.

Saml dejen med æggeblommen og ælt den sammen med let hånd.

Læg dejen koldt i en time, indtil den skal bruges.

Sæt en stjerneform i en kødhakker og kør dejen igennem maskinen.

Alternativt kan du bruge en kraftig sprøjtepose med stjernetyl. Kom dejen i posen og form den til kranse. 

Form de 6-8 centimeter lange stænger til kranse og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kagerne i 10-14 minutter ved 200 grader i almindelig ovn eller ved 180 grader i varmluftovn. Hold øje med dem, ovne varierer meget. De skal tage en smule farve, så er de færdigbagte.

Læg de færdigbagte vaniljekranse på en bagerist, så de kan køle af.

Opbevares i en tætsluttende dåse. 

Vaniljekranse

Noter

Se flere opskrifter pĂĄ julebag her.


Brug gerne den dej du ikke kan få ud af kødhakkeren og rul den til en pølse. Skær dem i tynde skiver og rul dem. Mas dem lidt flade, f.eks. med en gaffel og tilbered dem i ovnen ligesom dine vaniljekranse.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier