fbpx âś…Vaniljekranseđź‘Ś | opskrifter | GastroFun.dk

Vaniljekranse

Vaniljekranse
Beskrivelse

Jul og vaniljekranse hører sammen, og de små, vaniljeduftende kranse smager altså bare bedre, når du bager dem selv!

I denne opskrift er der rigelige mængder ægte vaniljekorn og finthakkede mandler, det smager godt og gør kagerne både sprøde og saftige på sammen tid.

Opbevar vaniljekransene i en kagedåse med et låg, der slutter ordentligt tæt. Det er afgørende for kagernes smag og sprøde konsistens. 

Udbytte
50 Portion
Foreberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 38 minutter
Ingredienser
250 g Hvedemel
125 g Sukker
200 g Smør (eller margarine)
100 g Mandler (finthakkede)
Vejledning

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv.

Tag lidt af sukkeret op på skærebrættet og "mos" vaniljekorn og sukker sammen, så kornene adskilles.

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og finthakkede mandler i en skål eller dejfad.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen, til det ligner revet ost.

Saml dejen med æggeblommen og ælt den sammen med let hånd.

Læg dejen koldt i en time inden, den skal bruges.

Sæt en stjerneform i en kødhakker og kør dejen igennem maskinen.

Alternativt kan du bruge en kraftig sprøjtepose med stjernetyl. Kom dejen i posen og form den til kranse. 

Form de 6-8 centimeter lange stænger til kranse og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kagerne i 6-8 minutter ved 200 grader i almindelig ovn eller ved 180 grader i varmluftovn. 

Læg de færdigbagte vaniljekranse på en bagerist, så de kan køle af.

Opbevares i en tætsluttende dåse. 

Vaniljekranse

Vaniljekranse

Noter

Se flere opskrifter pĂĄ julebag her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Julens smĂĄkager
Artikel
Redaktion