fbpx 🤤 Æggekage med stegt flæsk 🤤 | opskrifter | GastroFun.dk

Æggekage med stegt flæsk

Æggekage med stegt flæsk
Beskrivelse

Vi giver dig en lækker opskrift på klassiske danske ret æggekage. Vores udgave tilberedes i en pande over lang tid ved lav varme og serveres på en skive rugbrød med ovnstegt flæsk og purløg på toppen.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
14 Æg
50 g Hvedemel
5 dl Mælk (Kan erstattes af 4 dl fløde)
1 tsk Salt
1 tsk Peber
2 tsk Bagepulver
  Purløg (Til pynt)
Vejledning

Ovnstegt flæsk

Skær flæsket i skiver og læg det på en bagerist med en bradepande under.

Stegt Flæsk

Steg dem gyldne ved 200 grader varmluft i ovnen. Det tager cirka 30-45 minutter.

Flæsken kan også steges på en pande eller grillen - dette er et spørgsmål om ens "religion" for hvordan man foretrækker sit flæsk.

 

Pandestegt æggekage

Pisk æg, mælk, mel, bagepulver, salt og peber godt sammen, så der ikke er klumper i dejen.

Tag en mellemhøj stegepande og kom lidt olie på panden (med mindre at flæsket er stegt på samme pande).

Kom æggemassen op i panden og bag æggekagen ved middel varme i 45-60 minutter. Husk at røre lidt i æggekagen en gang i mellem og løfte i dens kant, så det ubagte æg kan løbe ind under den bagte æggekage.

Når æggekagen er færdig vil den føles fast, men stadig let blød på toppen.

Pynt æggekagen af med stegt flæsk og purløg og server med lækkert rugbrød og godt smør.

Noter

Vi anbefaler disse to rugbrødsopskrifter: Kernerugbrød & Rugbrød med surdej.

Hvis du vil forkæle dig selv, så kan du selv lave dit smør med den her opskrift.

Hos Madensverden.dk har de også en lækker æggekage i ovn opskrift.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier