fbpx Rugbrød uden surdej 🤘 | Kernerugbrød | opskrift på GastroFun.dk

Kernerugbrød

Rugbrød
Underrubrik
Nemt og lÌkkert rugbrød uden surdej
Sidst ĂŚndret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:54
Beskrivelse

Glem alt om surdej og bøvlet med det. Her har vi en opskrift pü et nemt, saftigt hjemmebagt rugbrød med kerner.

Det krĂŚver gĂŚr og en masse kerner.

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
1 Stk
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
5 timer, 15 minutter
Ingredienser
20 g GĂŚr
1 spsk Honning
1 tsk Groft salt
2 dl Rugkerner
1⁄2 dl Sesamfrø
4 1⁄2 dl Hvedemel
Vejledning

Bland kogende vand og kÌrnemÌlk i en røreskül 

Opløs gÌr, honning og salt i den lune kÌrnemÌlk.

TilsÌt rugkerner, hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø og grahamsmel og rør det hele sammen til en tynd grød.

TilsÌt nu hvedemelen og rør det hele sammen til en tyk grød.

Rugbrød

Lad rugbrødsdejen stü i skülen og hvile i 60 minutter under en badehÌtte.

BeklÌd en rugbrødsform med bagepapir. Kom dejen op i den beklÌde rugbrødsform.

Rugbrød

Lad rugbrødet efterhÌve i 60 - 90 minutter, under et viskestykke.

Bag rugbrødet i midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 1 time og 15 minutter.

Vend det fÌrdigbagte rugbrød ud pü en afkølingsrist og fjern straks bagepapiret.

Lad rugbrødet køle af i minimum en times tid.

Ønsker du en blødere skorpe pü brødene, sü lad det køle af pakket ind i et fugtigt viskestykke.

Rugbrød

Rugbrød

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier