fbpx ūü•ź Croissant med h√łnsesalat og asparges ūü•ź | opskrifter | GastroFun.dk

Croissant med h√łnsesalat og asparges

Croissant med h√łnsesalat og asparges
Beskrivelse

Der er intet s√• delikat som en hjemmelavet h√łnsesalat, og har du f√łrst smagt den hjemmelavede udgave, g√•r du med garanti aldrig tilbage til den f√¶rdigk√łbte version.¬†

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
250 g Champignon
2 dl Creme Fraiche (kan erstattes af græsk yoghurt eller et lignende syrnet produkt.)
1 tsk Karry
1 tsk Sennep (dijonsennep)
  Salt
  Peber
4 Croissanter (fra bageren, us√łdede)
4 Asparges (gr√łnne)
8 Tomater (cherrytomater)
Vejledning

H√łnsesalat:

L√¶g kyllingek√łdet i en gryde med vand, og kog det for svag varme i ca. 12 min. H√¶ld vandet fra og afk√łl k√łdet, inden det sk√¶res i sm√• stykker. S√¶t det til side.

Rens og sk√¶r champignonerne i kvarter, steg dem gyldne i lidt olie p√• en varm pande. Krydr med salt og peber. Afdryp aspargesene for v√¶de i et d√łrslag.

R√łr creme fraiche med mayonnaise, karry og sennep. Vend kyllingek√łd, champignon og asparges i. Smag til med salt,¬†peber og citronsaft.

 

Anretning:

Sk√¶r den tr√¶ede ende af de gr√łnne asparges og damp dem kort i letsaltet vand - cirka 2 minutter. skyl dem kort i koldt vand, s√• de bevarer den gr√łnne farve.¬†¬†

Skær cherrytomater i kvarte.

Fl√¶k croissanterne og fyld dem med h√łnsesalaten. Pynt med asparges og tomater.

Server straks.

Noter

Tip: som med alle andre opskrifter p√• kogt kyllingek√łd, bliver opskriften naturligvis allerbedst, hvis du koger¬†en hel kylling eller blot kyllingel√•r.¬†

En hel kylling giver naturligvis mere k√łd og dermed mulighed for at anvende k√łdet i nye retter de efterf√łlgende dage, men fordelen ved kyllingel√•r er, at de skal koge kortere tid og kun giver den m√¶ngde k√łd, du skal bruge nu og her - dette kan v√¶re rart, hvis du er den spontane type, der ikke planl√¶gger din mad flere dage i forvejen.¬†

Hvis du har mod på selv at bage dine crossainter, så har vi en opskrift her og her.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Croissant
Opskrift
Anette
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion