ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lækre, nemme hjemmelavet Croissanter

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 17. december 2017
Perfekt til fryseren

Hjemmebagt crossainter.

Vores opskrift viser dig at det ikke er svært som man skulle tro at bage dem selv.

Det vigtigste er at sørge for at have styr på ens temperaturer.


Antal: 20 Stk.

Lækre, nemme hjemmelavet Croissanter

Perfekt til fryseren
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 5 timer
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 kilogram Hvedemel Koldt
  • 25 gram Havsalt
  • 2 Æg det ene bruges til at pensle med
  • 120 gram Sukker
  • 60 gram Gær
  • 500 gram Smør Koldt
  • 2 deciliter Mælk Koldt
  • 3 deciliter Vand Koldt

Sådan gør du

  •  Start med at opløse gæren i det kolde vand og mælk. 
    Tilsæt det ene æg, saltet, sukkeret og melet og rør det hele sammen. Brug en rørermaskine, da det sagtens kan tage op til 5 minutter.
    Ælt derefter dejen i kort tid på bordet, så du har en kugle. Køl det af i køleskabet i 30 minutter.
    Læg derefter det kolde smør mellem to stykker bagepapir og rul/bank det ud til en firkant på cirka 15 x 15 cm. Smørret må ikke blive blødt. Hvis den bliver for blød, så skal smørret på køl igen.
    Når dejen skal rulles ud, skal der bruges rigeligt med mel, så den ikke hænger fast i bordet. Det er vigtigt at rulle dejen ud, uden at trykke ned i dejen, da det vil ødelægge de fine lag at butterdej, som giver de flotter flager i dit færdige resultat.  
    Rul derefter dejen ud i en firkant på cirka 25 x 25 cm. Placer den udbanket smør i midten af dejen og fold siderne ind over smørret, så den er dækket af dej. Tryk forsigtigt dejen sammen og sæt den på køl i 30 minutter.
    Croissanter
    Croissanter
    Rul derefter forsigtigt dejen ud til en aflang firkant. Dejen skal være cirka 1 cm høj. Fold de to ender ind mod midten og fold dejen endnu en gang så du i alt har 4 lag. Sæt igen dejen på køl i 30 minutter.
    Croissanter
    Croissanter
    Croissanter
    Gør det samme igen:
    Rul derefter forsigtigt dejen ud til en aflang firkant. Dejen skal være cirka 1 cm høj. Fold de to ender ind mod midten og fold dejen endnu en gang så du i alt har 4 lag. Sæt igen dejen på køl i 30 minutter.
    Rul herefter forsigtigt dejen ud til en firkant på cirka 60 x 30 cm. Del dejen i to stykker på 60 x 15 cm. Skær 10 trekanter af hver bane. Rul hver trekant fra den brede ende til den spidse ende og voila - så har du en croissant.
    Sæt dine croissanter på en bageplade og lad dem hæve i 3-4 timer til de minimum er vokset til dobbelt størrelse.
    Pensl dem med de sidste æg.
    Crossaint
    Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 10 minutter til de er gyldne.
    Crossaint
    Hvis ikke alle Croissanter skal bruges med det samme, er de perfekte til fryseren. Pak dem enkeltvis i mellemlægningspapir så de ikke fryser sammen.
    Croissanter fra frost:
    Step 1) Tag croissanterne op aftenen inden og lad dem tø i køleskabet.
    Step 2) Lad dem hæve 1-2 timer ved stuetemperatur. 
    Step 3) Bag dem ved 200 grader varmluft i 10 min.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.