Croissant

Croissant
Beskrivelse

Hjemmebagt crossainter. Vores opskrift viser dig at det ikke er svært som man skulle tro at bage dem selv. Det vigtigste er at sørge for at have styr på ens temperaturer.

Udbytte
20 stk.
Foreberedelsestid
5 timer
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
5 timer, 15 minutter
Ingredienser
1 kg Hvedemel (Koldt)
25 g Salt
2 Æg
120 g Sukker
60 g Gær
500 g Smør (Koldt)
2 dl Mælk (Koldt)
3 dl Vand (Koldt)
Vejledning

Start med at opløse gæren i det kolde vand og mælk. 

Tilsæt æggene, saltet, sukkeret og melet og rør det hele sammen. Brug en rørermaskine, da det sagtens kan tage op til 5 minutter.

Ælt derefter dejen i kort tid på bordet, så du har en kugle. Køl det af i køleskabet i 30 minutter.

Læg derefter det kolde smør mellem to stykker bagepapir og rul/bank det ud til en firkant på cirka 15 x 15 cm. Smørret må ikke blive blødt. Hvis den bliver for blød, så skal smørret på køl igen.

Når dejen skal rulles ud, skal der bruges rigeligt med mel, så den ikke hænger fast i bordet. Det er vigtigt at rulle dejen ud, uden at trykke ned i dejen, da det vil ødelægge de fine lag at butterdej, som giver de flotter flager i dit færdige resultat.  

Rul derefter dejen ud i en firkant på cirka 25 x 25 cm. Placer den udbanket smør i midten af dejen og fold siderne ind over smørret, så den er dækket af dej. Tryk forsigtigt dejen sammen og sæt den på køl i 30 minutter.

Croissanter

Croissanter

Rul derefter forsigtigt dejen ud til en aflang firkant. Dejen skal være cirka 1 cm høj. Fold de to ender ind mod midten og fold dejen endnu en gang så du i alt har 4 lag. Sæt igen dejen på køl i 30 minutter.

Croissanter

Croissanter

Croissanter

Gør det samme igen:

Rul derefter forsigtigt dejen ud til en aflang firkant. Dejen skal være cirka 1 cm høj. Fold de to ender ind mod midten og fold dejen endnu en gang så du i alt har 4 lag. Sæt igen dejen på køl i 30 minutter.

 

Rul herefter forsigtigt dejen ud til en firkant på cirka 60 x 30 cm. Del dejen i to stykker på 60 x 15 cm. Skær 10 trekanter af hver bane. Rul hver trekant fra den brede ende til den spidse ende og voila - så har du en crossaint.

Sæt dine crossainter på en bageplade og lad dem hæve i 3-4 timer til de minimum er vokset til dobbelt størrelse.

Crossaint

Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 10 minutter til de er gyldne.

Crossaint

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier