fbpx ✅Syltede rødbeder | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift på lækre, syltede rødbeder. Opskriften er hurtig og simpel og den passer perfekt til mormorretter eller sammen med en lun leverporstej/frikadeller ved frokostbordet.

Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 25 minutter
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
1 kg Rødbede
2 dl Eddike (Lager)
2 dl Sukker
1 dl Vand
1 tsk Salt
2 Laurbærblad (Vi brugte friske. Det kan sagtens være tørrede)
1⁄2 Kanelstang
Vejledning

Kog eddikerne, vandet, saltet og sukkeret op i en gryde. Når sukkeret er opløst, skal det hældes over i en skål og sættes til afkøling.

Syltede rødbeder

Rødbeder skal koges med skrællet på, så det er vigtigt at gnubbe/vaske dem godt af inden.

Syltede rødbeder

Kog dem i alt fra 30-45 minutter, de skal være møre.

Køl dem af, f.eks. ved at komme dem i koldt vand. Skrællen skal gnubbes/skrælles af og husk handsker, da farven sætter sig fast i huden ellers.

Syltede rødbeder

Skær de skrællede rødbeder i skiver og hæld dem i skoldede sylteglas. 

Syltede rødbeder

Hæld lagen henover og sæt låget på.

Lad dem stå i cirka 7-10 dage før de er klar til at blive spist.

De kan holde sig et par måneder i glasset på køl. 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier