fbpx Gammeldags æbleskiver ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Gammeldags æbleskiver

Gammeldags æbleskiver
Underrubrik
Middelalderens bagværk
Sidst ændret:
Mandag den 20. maj, 2019 - 10:26
Beskrivelse

En autentisk opskrift på originale æbleskiver fra 1600-tallet. Opskriften adskiller sig fra vore dages æbleskiver ved at være kogt i palmin, og så indeholder de rent faktisk æble! Prøv dem, de er et superlækkert alternativ til julens øvrige kager.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 dl Mælk
1 1⁄2 dl Hvidtøl
300 g Hvedemel (+ lidt mel til at vende æblerne i)
3 Æg
2 spsk Honning
2 tsk Kardemomme (stødt)
6 Æbler (store æbler)
1 pk Palmin
Vejledning

Æbleskivedej:

Del æggehvider og blommer.

Rør æggeblommer, honning, mel og kardemomme sammen. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør rundt. Så undgår du klumper! Tilsæt hvidtøl og rør det forsigtigt sammen.

Pisk æggehviderne stive.

Vend 4 spsk. dej i hviderne med en dejskraber. Vend derefter hviderne forsigtigt sammen med resten af dejen.

 

Fyld:

Fjern kærnehuset fra æblerne og skræl dem eventuelt.

Skær æblerne i skiver (ringe) og tør dem af i køkkenrulle. Vend ringene i mel.

Varm palminen i en 5 liters gryde (sænk varmen på blusset, hvis palminen bliver for varm).

Dyp æblestykkerne i dejen (læg dem forsigtigt ned i gryden), og steg dem til de bliver gyldne - steg ikke for mange ad gangen, cirka 3-4 stykker er passende.

Tag de færdige æbleskiver op og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.

Når de har ligget på køkkenrullen et par minutter, så giv dem et drys flormelis og læg dem på en rist.
 

Noter

Som udgangspunkt serveres disse autentiske æbleskiver ikke med noget tilbehør, men du kan naturligvis spise dem med ekstra flormelis samt syltetøj, hvis du har lyst.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Æbleskiver med æbler
Opskrift
Mette
Æbleskiver
Opskrift
Thomas
Æbler
Artikel
Redaktion