fbpx Hamburgerryg ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Hamburgerryg

Hamburgerryg
Beskrivelse

Hamburgerryg med aspargessovs er en vaskeægte dansk klassiker, som mange elsker, men ikke får ret tit.

I takt med at vi rejser mere, og supermarkederne får flere og flere eksotiske varer på hylderne, kan vi af og til komme til at glemme vore egne dejlige nationalretter. Det er synd, for det klassiske, danske køkken indeholder mange gode retter, som det er værd at afprøve.

Denne opskrift hører til én af denne slags retter, og den er bestemt værd at prøve. Køb en god hamburgerryg, gerne ved slagteren, og server med den lækre aspargessovs.

Velbekomme!

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
1 Asparges (hvide asparges i glas)
1 kg Kartofler
25 g Smør
2 spsk Hvedemel
5 dl Væske (kogevand fra hamburgerryggen + aspargesvand)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Hamburgerryg

Læg hamburgerryggen i en gryde.

Hæld koldt vand i gryden, så det dækker kødet. 

Lad hamburgerryggen koge ved svag varme under låg i cirka 25 minutter. 

Sluk for varmen og lad hamburgerryggen hvile i kogevandet i cirka 30 minutter.

 

Aspargessovs

Smelt smørret i en gryde.

Kom melet ned til smørret og rør rundt med et piskeris, så smørret opsuger melet.

Tilsæt lidt efter lidt cirka 1/2 liter væske i form af kogevand fra hamburgerryggen samt vandet fra de hvide asparges.

Når saucen har en passende konsistens, skal den koge i cirka fem minutter for at fjerne melsmagen.

Skær de hvide asparges i passende stykker og kom dem i saucen.

Smag saucen til med salt, peber og citronsaft - vær forsigtig med saltet, da kogevandet fra hamburgerryggen indeholder en del salt.

Opbagt sovs

Kartofler:

Skræl kartoflerne og skær evt. store kartofler en gang over, så de alle får cirka samme størrelse.

Kom kartoflerne i en gryde med vand, der netop dækker, og tilsæt salt.

Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er akkurat møre.  

Kartofler

Servering:

Skær hamburgerryggen i skiver og server med de kogte kartofler og aspargessovs.

Hamburgerryg

 

Noter

Kogt hamburgerryg kan serveres med mange forskellige slags tilbehør. Prøv f.eks. coleslaw, flødekartofler eller stuvede ærter og gulerødder. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier