fbpx 🥘Boller i selleri | opskrifter | GastroFun.dk

Boller i selleri

Boller i selleri
Beskrivelse

Den dejlige klassiker boller i selleri. Retten er en gammel kending og et sikkert hit.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

"Boller i selleri er én af vores favoritretter fra det danske køkken, her med masser af grøntsager og smagt til med hvedeøl, som løfter smagen med lidt syre."

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Farsboller)
1 Løg (Revet)
  Peber (Fra kværn)
1 spsk Frisk timian (Hakket)
2 Æg (Økologisk)
4 spsk Hvedemel
2 spsk Rasp
  Opskriftsgruppe (Grøntsagsfyld)
2 Æbler (I tern)
  Bladselleri (2 stængler, med top)
  Opskriftsgruppe (Bechamel sauce)
100 g Smør
5 spsk Hvedemel
8 dl Vand (Kogevandet)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
  Øl (1 skvæt hvedeøl)
1 knsp Muskatnød
300 g Speltkerner (Kogt)
Vejledning

Farsboller

Rør alle ingredienserne til farsen sammen.

Sæt en gryde med 3-4 liter vand over, og tilsæt salt.

Form runde boller med en ske i hånden, kom dem i det kogende vand.

Bollerne skal kunne flyde frit rundt i vandet.

Kog dem i 10-15 minutter, til de stiger op til overfladen.

Tag dem op med en hulske, og hold dem varme.

Gem kogevandet.

 

Grøntsagsfyld

Skræl knoldselleri, og skær den i tern.

Kog ternene i 1 liter af vandet fra bollerne, til de er al dente, ca. 5 minutter.

Si grøntsagerne fra, og gem 8 dl kogevand til saucen.

Hak æbler i tern, snit salatløg og bladselleri.

 

Bechamel sauce

Smelt smør, men det må ikke tage farve.

Hæld mel i, og rør sammen til en melbolle.

Hæld kogevandet i lidt efter lidt under omrøring, der må ikke være klumper.

Fortsæt sådan, og kog saucen op, tilsæt selleritern, salatløg, æbler og bladselleri, gem nogle blade til pynt.

Lad det simre i 5 minutter, og smag den til med hvedeøl, muskatnød, salt og peber.

Læg bollerne i saucen, og varm det godt igennem.

Server med kogte speltkerner til.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Boller i Karry
Opskrift
Per Asmussen
Boller i paprika
Opskrift
Per Asmussen
Boller i karry med spicy rice
Opskrift
rasmusbredahl