fbpx 👨‍🍳 Svinemørbrad i ovn 🍴 | opskrifter | GastroFun.dk

Svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn
Sidst ændret:
Mandag den 29. april, 2019 - 16:39
Beskrivelse

Fyldt svinemørbrad er en fantastisk ret, der altid er en succes.

Det magre kød har godt af et fyld, der tilfører ekstra smag, og ved at vikle bacon eller parmaskinke omkring kødet, bliver det ikke så nemt tørt. 

Vi giver dig her en opskrift på mørbrad fyldt med løg, salvie og fetaost, der omvikles med parmaskinke og steges i ovnen, til mørbraden er netop gennemstegt og skinken sprød.

Server med flødekartofler og letkogte, grønne bønner, og du har et forrygende måltid, der også er velegnet til gæstebrug.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
2 Perleløg (friske løg - kan erstattes af skalotteløg)
1 fed Hvidløg (presset)
100 g Feta
3 spsk Salvieblade (hakkede)
  Smør (til stegning)
1 pk Parmaskinke (eller serranoskinke)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Afpuds mørbraden ved at fjerne sener, hinder og fedt.

Skær et dybt snit på langs i mørbraden, den skal dog stadig hænge sammen.

Krydr kødet let med salt og peber.

Hak løgene fint.

Opvarm en pande og steg løg, presset hvidløg og salvie i smør i et par minutter. Hæld blandingen i en skål. 

Smuldr fetaen og kom den i skålen med den stegte løg og salvieblanding. 

Kom fyldet i mørbraden.

Vikl parmaskinken omkring kødet, så fyldet holdes inde.

Placer den fyldte mørbrad i et ildfast fad.

Bag den i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader varmluft.

Lad mørbraden hvile 10 minutter inden udskæring.

 

Svinemørbrad i ovn

Skær mørbraden i skiver og server den med flødekartofler og Harico Verts, kogt i 1 minut. 

Svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Quinta Sardonia Sardon:

Quinta Sardonia Sardon er den nye vin af Quinta Sardonia, som blev produceret for første gang i årgangen 2014. Den er lavet primært på Tempranillo, og en smule Cabernet Saubignon, Garnacha og Malbec. Selve vinstokkene er over 35 år gamle, faktisk er nogle af vinstokkene over 100 år gammel. En super lækker vin, til en super lækker mørbrad.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Svinemørbrad sous vide
Artikel
Ronnie