fbpx Gammeldags hvidkål | opskrifter | GastroFun.dk

Gammeldags hvidkål

Gammeldags hvidkål
Beskrivelse

En ægte sønderjysk klassiker. 

Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller. 

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
500 g Hvidkål (kogt og hakket (fås på frost))
25 g Smør
1 1⁄2 dl Piskefløde (kan erstattes med mælk)
1⁄2 tsk Muskatnød (revet)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Den frosne hvidkål skal helst tøes op, før du går igang. Ellers kan du tø den langsomt op i gryden ved svag varme. 

Tilsæt mælk eller fløde og varm godt igennem.

Smag retten til med salt, peber og revet muskatnød. 

 

 

Noter

I opskriften bruges kål der er kogt og hakket. Bruger du frisk hvidkål, som du forinden selv koger, skal du beregne den dobbelte mængde.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier