fbpx Gammeldags hvidkål | opskrifter | GastroFun.dk

Gammeldags hvidkål

Gammeldags hvidkål
Beskrivelse

En ægte sønderjysk klassiker. 

Den gammeldags hvidkål er let at lave og kan spises som tilbehør til f.eks. medisterpølse eller frikadeller. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
500 g Hvidkål (kogt og hakket (fås på frost))
25 g Smør
1 1⁄2 dl Piskefløde (kan erstattes med mælk)
1⁄2 tsk Muskatnød (revet)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Den frosne hvidkål skal helst tøes op, før du går igang. Ellers kan du tø den langsomt op i gryden ved svag varme. 

Tilsæt mælk eller fløde og varm godt igennem.

Smag retten til med salt, peber og revet muskatnød. 

 

 

Noter

I opskriften bruges kål der er kogt og hakket. Bruger du frisk hvidkål, som du forinden selv koger, skal du beregne den dobbelte mængde.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier