fbpx Risengrød i sengen 🍚 | opskrifter | GastroFun.dk

Risengrød i sengen

Risengrød i sengen
Sidst ændret:
Torsdag den 28. februar, 2019 - 14:57
Beskrivelse

Træt af risengrød der brænder på? Vores opskrift på risengrød under dynen brænder ikke på og kræver kun en tykbundet gryde, en dyne og en masse tålmodighed.

Sværhedsgrad
Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
4 timer, 10 minutter
Tid i alt
4 timer, 25 minutter
Ingredienser
1 dl Vand
260 g Grødris
5 g Salt
  Smør
Vejledning

Når man laver risengrød er det vigtigt at bruge en tykbundet gryde.

Start med at hælde vandet op i gryden og få det til at koge. Tilsæt 2-3 dl ad gangen af sødmælken under omrøring. Når mælken koger tilsættes risen og saltet og få det til at koge igen.

Tag gryden af komfuret og pak det ind i et håndklæde og evt. et tæppe. 

Kom det ind under din dyne og lad det stå i et par timer. Du kan evt. hver time tage det op på komfuret og kog det op i et minut eller to. Det vil få tilberedningstiden til at falde med en times tid. 

Efter 3-4 timer kan du fjerne din risengrød under dynen og sætte det tilbage på komfuret.

Kog det i et par minutter under omrøring og grøden er klar til servering.

Server med kanelsukker og en smørklat. 

Noter

Har du ikke tålmodighed til at stå sætte grøden under dynen, så har vi her en opskrift på at lave grøden på komfuret. Se den her.

Er du så heldig at eje en røremaskine med varmefunktion, så kan du lave risengrøden i den. Se en opskrift på det her.

Hvis du har rester, så kan du bl.a. bruge det til at lave klatkager med. Se opskriften her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om risengrød
Artikel
Redaktion