Det her er den bedste måde at bruge dine rester fra risengrøden på.
Lidt æg, vaniljesukker og mel giver dig en lækkert dessertpandekage der minder om amerikanske pandekager.
Antal: Portioner
Klatkager
Udskriv Pin Del på Facebook Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 400 gram Risengrød Færdigtilberedt (rester)
- 2 stk. Æg
- 10 gram Vaniljesukker
- 30 gram Hvedemel
- Smør Til stegningen
Sådan gør du
- Start med at sætte en pande på komfuret og tænd på middel varme. Kom grøden, æggene, hvedemelet og vaniljesukkeret i en skål og rør det godt sammen. Varm smørret op på panden og lad det bruse lidt op før du kommer dejen på i små klatter. Lad det stege ved middel varme et par minutter på hver side - indtil de er gyldne. Fortsæt processen med en ny klat smør inden du kommer de næste "klatter" på panden igen. Server med syltetøj (efter smag) eller flormelis.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.