fbpx Kartoffelmos | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffelmos

Kartoffelmos
Sidst ændret:
Torsdag den 28. marts, 2019 - 09:35
Beskrivelse

Min version af den perfekte kartoffelmos!

Det vigtigste trick til at lykkes med din kartoffelmos er ikke at komme salt i kogevandet. Saltet vil gøre kartoflerne klistrede, så resultatet bliver en klistret mos i stedet for en let og luftig mos.

Du kan desuden med fordel varme mælken op, inden du kommer den i mosen - se tip i noten. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 kg Kartofler (vælg en sort, der egner sig til mos)
75 fed Smør
1 dl Mælk (eller kogevand fra kartoflerne)
  Krydderier (salt og peber)
  Muskatnød (kan undlades)
Vejledning

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en gryde og hæld vand på, til det dækker kartoflerne. Kom ikke salt i vandet!

Kog kartoflerne til de er helt møre. Det tager cirka 20 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør i mindre stykker.

Mos kartoflerne med dit foretrukne redskab - f.eks. en elpisker - og tilsæt mælk eller kogevand fra kartoflerne, til mosen har en passende konsistens.

Smag mosen til med salt, peber og evt. revet muskatnød.

Kartoffelmos

Noter

Bruger du mælk i din kartoffelmos, så varm den evt. op i mikroovnen, inden du kommer den i mosen. 

Brug evt. hvid peber i kartoffelmos. Smagen er den samme, men nogle foretrækker, at man ikke kan se de små, sorte peberkorn.

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Pommes Rösti
Opskrift
Anette
Pommes Rösti
Opskrift
Anette
Brunede kartofler
Opskrift
Anette
Pommes Frites
Opskrift
Per Asmussen