fbpx 👌Hjemmelavet rødkål😍 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål
Beskrivelse

En virkelig lækker version af den klassiske, danske gammeldags rødkål.

Med sin perfekte kombination af sødme og surhed er denne rødkål virkelig værd at prøve. Kålen er mør, men har stadig en smule bid, hvilket gør den langt mere velsmagende end de lettere udkogte versioner, du kan købe på glas.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
250 g Rødkål
15 fed Smør
2 spsk Eddike
2 spsk Vand
2 tsk Sukker
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Snit rødkålen fint.

Opvarm en gryde og smelt smørret.

Sauter kålen i smørret.

Når kålen er faldet lidt sammen, tilsættes eddiken. 

Kog rødkålen ved kraftig varme i nogle minutter uden låg.

Tilsæt vand og salt og læg låg på gryden.

Lad kålen småkoge i cirka 1 time. 

Smag til med sukker, peber og evt. mere salt.

Hjemmelavet rødkål

Noter

Har du andefedt på lager, kan du bruge det til sautering af kålen i stedet for smør.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mortens Aften opskrifter
Artikel
Redaktion
Den færdige flæskesteg serveret i fad med de sprøde svær
Artikel
Ronnie