fbpx ūüćďFl√łderand | opskrifter | GastroFun.dk

Fl√łderand

Fl√łderand
Beskrivelse

Hjemmelavet og cremet fl√łderand med jordb√¶rsovs. Den elskede danske klassiker.

Jeg har f√•et denne fl√łderand gennem hele mit liv, og derfor har den en helt s√¶rlig plads i mit hjerte.

Fl√łderand forbinder de fleste af os med den formst√łbte 80'er-dessert. I min familie har vi dog aldrig st√łbt den, men blot serveret den i¬†en k√¶mpe sk√•l og med jordb√¶rsovs ovenp√•.

Skal fl√łderanden¬†have et ekstra pift, kan den sagtens tage lidt sherry, og det valgte jeg at tils√¶tte denne gang. Det bliver den bestemt ikke d√•rligere af, tv√¶rtimod:¬†Det er et godt, skarpt modspil til fl√łderandens s√łdme og¬†fedme.

Jeg lavede denne fl√łderand med hakkede mandler, men de¬†kan snildt udelades, hvis du √łnsker det.

Her lavede jeg en stor portion til 12 personer, da der var lagt op til det helt store gilde herhjemme. Fl√łderanden kan med fordel laves¬†adskillige timer inden servering. I s√• fald kan du til denne opskrift n√łjes med 14 blade husblas fremfor 16.

Udbytte
12 Portioner
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fl√łderand)
  Husblas (16 blade)
12 spsk Sukker
100 g Mandler
2 spsk Sherry (Kan også erstattes af rom eller Southern Comfort)
  Opskriftsgruppe (Jordb√¶rsovs)
1 kg Jordbær (Friske)
1 1⁄2 dl Vand
1 1⁄2 dl Sukker
Vejledning

Fl√łderand

Tag en skål og fyld den med kold vand.

Kom husblassen i vandet og lad det ligge i bl√łd i 5 minutters tid.

Flæk vaniljestængerne.

Tag en gryde og kom mælk, vaniljestænger og sukker heri.

Varm det op under omr√łring til det koger.

Tag husblassen og undlad at vride den for vand.

Kom husblassen i gryden med den nu varme mælk.

Lad husblassen smelte.

Fyld en elkedel med vand og bring det i kog.

Kom mandlerne i en skål.

Hæld det kogende vand over mandlerne.

Smut mandlerne og hak dem fint.

Kom de hakkede mandler i gryden.

Lad blandingen k√łle ned, til du kan holde til at stikke en finger i den.

Fjern vaniljestængerne.

Tils√¶t sherryen til blandingen og r√łr rundt.

Tag en sk√•l og h√¶ld fl√łden heri.

Pisk fl√łden til skum.

Vend forsigtigt fl√łdeskummet i den afk√łlede m√¶lkeblanding.

Kom blandingen i en skål (eller randform, hvis din dessert skal være dekorativ).

S√¶t den tild√¶kket p√• k√łl i to timers tid, eller indtil din fl√łderand er stivnet.

 

Jordbærsovs

sliced strawberries on teal ceramic plate

Skyl og ordn jordbærrene.

Halver jordbærrene.

Find en gryde.

Kom jordbær og vand i gryden.

Bring det i kog.

Tilsæt sukker.

Find en lille skål.

Kom kartoffelmel og en smule vand heri. R√łr det sammen.

Skru ned for blusset på komfuret og jævn jordbærsovsen med kartoffelmelblandingen. Herefter må sovsen ikke bringes i kog.

Lad jordb√¶rsovsen k√łle helt ned inden servering.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Citronfromage
Opskrift
Anette