fbpx Varm kartoffelsalat 🥔 | opskrifter | GastroFun.dk

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Mormors varme kartoffelsalat, en gammel klassiker i vores familie.

Salaten er god som tilbehør til mange forskellige ting, f.eks. pølser, frikadeller eller kogt hamburgerryg. 

Prøv en varm kartoffelsalat næste gang du har lyst til noget lidt anderledes end blot kogte kartofler.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1 kg Kartofler (gerne aspargeskartofler eller andre faste kartofler)
100 g Smør
3 spsk Sukker
1 dl Eddike
2 dl Vand
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de stadig har en smule bid. 

Lad kartoflerne afkøle en smule, pil dem og skær dem derefter i skiver.

Pil løgene og skær dem i tynde skiver.

Kom løg og smør i en gryde og smelt smørret.

Kom sukker, eddike og vand i gryden til løg og smør og bring blandingen i kog. Lad alt småkoge i 15 minutter.

Tilsæt de kogte kartofler til eddike/løgblandingen.

Lad alt simre, til det har den rette konsistens (må gerne være lidt grødagtig).  

Smag retten til med salt og peber.

Server til kogte eller ristede pølser samt sennep og ketchup. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier