fbpx 🥔Kartoffelchips✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffelchips

Kartoffelchips
Beskrivelse

Lækre hjemmelavede kartoffelchips er altid godt, og det er én af de ting, man med garanti aldrig får rester tilbage af.

Er man først gået i gang med at lave chips, kan man næsten ikke lave nok - de bliver revet væk, så sørg for at lave en ordentlig portion.

Disse chips er dobbeltfritterede, hvilket vil sige, at de er kogt i olien ad to omgange. Det gør dem ekstra sprøde og lækre, og arbejdet er kun en smule større end ved de chips, der kun er fritteret en enkelt gang. 

Udbytte
1 Portion
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Olie (til friturestegning (smagsneutral))
  Salt
Vejledning

Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. 

Læg dem i koldt vand i cirka 30 minutter, skift gerne vandet en gang eller to undervejs.

Læg kartoffelskiverne på viskestykker og tør dem grundigt. Det er vigtigt, de er helt tørre, før du går i gang med at friturestege dem.

 

1. fritering:

Varm olien op i en stor gryde, gerne en frituregryde, til den er 120 grader varm. 

Friter kartoffelskiverne i 3 minutter i olien (kom ikke for mange i gryden ad gangen, da det sænker temperaturen på olien).

Lad kartoffelskiverne dryppe af på et viskestykke.

 

2. fritering:

Varm nu olien op til 150 grader.

Kog kartoffelskiverne i den varme olie et par stykker ad gangen (hold godt øje med dem, mens de koger, de må ikke blive brankede)!

Kogetid er nu cirka 4-10 minutter, afhængig af kartoffelsort og skivernes tykkelse. 

Drys med salt lige inden servering!

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier