fbpx 🥔Kartoffelchips✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffelchips

Kartoffelchips
Beskrivelse

Lækre hjemmelavede kartoffelchips er altid godt, og det er én af de ting, man med garanti aldrig får rester tilbage af.

Er man først gået i gang med at lave chips, kan man næsten ikke lave nok - de bliver revet væk, så sørg for at lave en ordentlig portion.

Disse chips er dobbeltfritterede, hvilket vil sige, at de er kogt i olien ad to omgange. Det gør dem ekstra sprøde og lækre, og arbejdet er kun en smule større end ved de chips, der kun er fritteret en enkelt gang. 

Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Olie (til friturestegning (smagsneutral))
  Salt
Vejledning

Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. 

Læg dem i koldt vand i cirka 30 minutter, skift gerne vandet en gang eller to undervejs.

Læg kartoffelskiverne på viskestykker og tør dem grundigt. Det er vigtigt, de er helt tørre, før du går i gang med at friturestege dem.

 

1. fritering:

Varm olien op i en stor gryde, gerne en frituregryde, til den er 120 grader varm. 

Friter kartoffelskiverne i 3 minutter i olien (kom ikke for mange i gryden ad gangen, da det sænker temperaturen på olien).

Lad kartoffelskiverne dryppe af på et viskestykke.

 

2. fritering:

Varm nu olien op til 150 grader.

Kog kartoffelskiverne i den varme olie et par stykker ad gangen (hold godt øje med dem, mens de koger, de må ikke blive brankede)!

Kogetid er nu cirka 4-10 minutter, afhængig af kartoffelsort og skivernes tykkelse. 

Drys med salt lige inden servering!

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier