fbpx ✅Pommes Frites 🍟 | opskrifter | GastroFun.dk

Pommes Frites

Pommes Frites
Underrubrik
Triple cooked fries - til dig der har god tid
Beskrivelse

Hjemmelavede pommes frittes er en gudespise. Generelt når man laver noget der tager så lang tid som dette, så lav enorme portioner. Det tager generelt kun 5-10 % længere arbejdstid selvom man femdobler portionens størrelse. Se opskriften her.

Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
24 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
29 minutter
Ingredienser
20 Kartoffel (Bagekartofler)
3 l Olie (Vindrueskerne-, solsikke-, raps- eller fritureolie (smagsneutrale))
Vejledning

Start med at skære fritterne i passende størrelser, vi bruger typisk et mandolinjern, men det kan sagtens være med en kniv. Nogen foretrækker fritterne tynde og andre foretrækker dem store og tykke. Man behøver ikke at fjerne skrællet, vi synes at de ser mere autentiske ud med skræl på - men det bestemmer man selv.

Pommes Frites

Det er vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne, da det hjælper os med at sikre at de kan blive sprøde. Når kartoflerne er skrællet, lægges de i vand for som udskiftes hver halve time indtil vandet ikke tager farve af stivelsen mere. Det tager typisk en time eller to.

Kog herefter kartoflerne i 10 minutter og tør dem af og læg dem i fryseren et par timer. 

Herefter tages de op og friteres ved 150 grader i 7 minutter og tørres af og i fryseren et par timer. Man kan benytte sig af en frituregryde eller kog dem i olie i en gryde. 

De tages op igen og friteres ved 170 grader i 7 minutter og tørres af og igen i fryseren.

Til sidst skal du gentage processen og tilbered dem ved 190 grader i mellem 5-7 minutter indtil de har den farve du ønsker. 

Da der ofte er en begrænsning på størrelsen af din gryde/frituregryde, er der ingen grund til at tilberede dem alle på en gang. Del portionen lidt op, da for mange fritter i gryden også sænker temperaturen på olien for meget. De allerede tilberedte fritter kan sættes på en bageplade i ovnen ved 200 grader, mens du tilbereder resten. 

Generelt kan du tage de double cooked fries op af fryseren og lægge dem direkte i gryden en almindelig hverdag. Derfor er det en god ide at lave meget store portioner. 

Server retten med en god bøf (f.eks. nyretapper eller Beef Wellington) og en hjemmerørt bearnaise. 

Noter

Et godt tip er at lave retten i vinterhalvåret, når der er koldt uden for. Så hjælper udendørstemperaturen dig med at køle fritterne ned i stedet for at de varme fritter danner rim i din fryser.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet pomfritter
Opskrift
Per Asmussen
Pommes Fondant
Opskrift
Per Asmussen
Pommes Fondant
Opskrift
Per Asmussen