fbpx 🍚 Risengrød i mikroovn 🍚 | opskrifter | GastroFun.dk

Risengrød i mikroovn

Risengrød i mikroovn
Underrubrik
Den nemme måde at koge risengrød på
Sidst ændret:
Torsdag den 28. februar, 2019 - 14:56
Beskrivelse

Risengrød er en favorit i mange familier, og retten er da også billig og kræver kun få ingredienser. Det, der får mange til at stejle, er den lange kogetid, og så skal man helst stå og røre i gryden i den tid, det tager at kogen grøden færdig.

Men faktisk behøver du hverken at udsætte dig selv for besværet med at røre i gryden samt eventuelt en kogeplade med fastbrændt mælk - du kan nemlig bruge din microovn til at koge grøden i. Resultatet bliver mindst lige så godt - og det er meget nemmere!

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
32 minutter
Ingredienser
3 dl Vand
1 1⁄2 dl Grødris
5 dl Mælk (sød- eller letmælk)
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Smør
Vejledning

Start med at finde en skål, der kan gå i mikrobølgeovnen.

Fyld vand, grødris, salt og smør i skålen.

Stil skålen i mikrobølgeovnen. Tildæk den forinden med et egnet låg eller mikroovnsfilm.

Giv risengrøden fuld effekt (cirka 800 W) i 5 minutter.

Når de fem minutter er gået, tages grøden ud af ovnen, og der røres grundigt i den med en ske.

Tilsæt mælken til grøden, og stil den tilbage i microovnen. 

Giv igen risengrøden fuld effekt i fem minutter. 

Når de fem minutter er gået, skulle mælken være kommet i kog. Er den ikke det, skal den have lidt mere. Stop microovnen, når mælken koger. 

Tag lågen af skålen.

Kog risengrøden færdig i 20-22 minutter ved halv effekt (cirka 400 W).

Server risengrøden med smør og kanelsukker. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om risengrød
Artikel
Redaktion