fbpx 🍚 Risengrød i mikroovn 🍚 | opskrifter | GastroFun.dk

Risengrød i mikroovn

Risengrød i mikroovn
Underrubrik
Den nemme müde at koge risengrød pü
Beskrivelse

Risengrød er en favorit i mange familier, og retten er da ogsü billig og krÌver kun fü ingredienser. Det, der für mange til at stejle, er den lange kogetid, og sü skal man helst stü og røre i gryden i den tid, det tager at kogen grøden fÌrdig.

Men faktisk behøver du hverken at udsÌtte dig selv for besvÌret med at røre i gryden samt eventuelt en kogeplade med fastbrÌndt mÌlk - du kan nemlig bruge din microovn til at koge grøden i. Resultatet bliver mindst lige sü godt - og det er meget nemmere!

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
32 minutter
Ingredienser
3 dl Vand
1 1⁄2 dl Grødris
5 dl MÌlk (sød- eller letmÌlk)
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Smør
Vejledning

Start med at finde en skül, der kan gü i mikrobølgeovnen.

Fyld vand, grødris, salt og smør i skülen.

Stil skülen i mikrobølgeovnen. TildÌk den forinden med et egnet lüg eller mikroovnsfilm.

Giv risengrøden fuld effekt (cirka 800 W) i 5 minutter.

Nür de fem minutter er güet, tages grøden ud af ovnen, og der røres grundigt i den med en ske.

TilsÌt mÌlken til grøden, og stil den tilbage i microovnen. 

Giv igen risengrøden fuld effekt i fem minutter. 

Nür de fem minutter er güet, skulle mÌlken vÌre kommet i kog. Er den ikke det, skal den have lidt mere. Stop microovnen, nür mÌlken koger. 

Tag lĂĽgen af skĂĽlen.

Kog risengrøden fÌrdig i 20-22 minutter ved halv effekt (cirka 400 W).

Server risengrøden med smør og kanelsukker. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ