fbpx ūüćě √ėlandshvede br√łd ūüćě | opskrift p√• GastroFun.dk

Franskbr√łd af √ėlandshvede

Franskbr√łd af √ėlandshvede
Beskrivelse

Hjemmebagt og luftigt franskbr√łd lavet p√• √łlandshvedemel.

Kender du¬†det med, at et franskbr√łd enten aldrig h√¶ver op eller f√•r store lufthuller indeni? Brug denne¬†metode, og du¬†vil f√• et l√¶kkert franskbr√łd, der h√¶ver op hver gang.

Udbytte
1 Stk
Forberedelsestid
1 time, 25 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 55 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk G√¶r (Eller 1 spsk. T√łrg√¶r)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
5 dl Vand (Lunkent vand)
Vejledning

Opl√łs g√¶r, sukker, olie¬†og salt i det lunkne vand. Tils√¶t mel¬†lidt af gangen og √¶lt dejen godt igennem.

Når dejen er smidig og let, uden at klistre til hænder og bord, sættes den til hævning i 30 min. Brug en badehætte over skålen, det giver gode hæveforhold for gæren (hvis du ikke har en badehætte, så brug i stedet et viskestykke eller husholdningsfilm).

Slå dejen sammen på bordet, og flad dejen ud til en stor firkant med fingrene uden at lave huller i dejen. 

Fold hj√łrnet og venstre side af dejen ind til¬†midten og tryk let p√• samlingen.

Rul dejen fra toppen og ned, så stramt som muligt, som en roulade.

Er du i tvivl om, hvordan det skal g√łres, kan du se det uddybet her.

Placer dejen i din br√łdform med samlingen i bunden (f√≥r evt. din br√łdform med bagepapir¬†for at sikre, at br√łdet slipper efter bagningen). Lad br√łdet efterh√¶ve i 30 min. under et viskestykke, mens ovnen varmes op til 250 grader varmluft (lad bradepanden v√¶re i ovnen, mens den varmes op).

Lav et par snit i br√łdet og drys det¬†med et godt lag mel, inden det s√¶ttes i ovnen.¬†

Bag br√łdet f√łrst i 10 min. ved 250 grader varmluft (hvilket giver en spr√łd og l√¶kker skorpe). Skru¬†herefter ned p√• 200 grader varmluft og bag videre i 20 min.

Tag br√łdet ud af formen med det samme og fjern bagepapiret.¬†

Lad evt. br√łdet k√łle af inden det sk√¶res - hvis du kan vente s√• l√¶nge! Hovedreglen er, at det skal k√łle mindst lige s√• l√¶nge, som det har bagt.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier