fbpx Frikadeller | opskrifter | GastroFun.dk

Frikadeller

Frikadeller
Beskrivelse

Vi giver dig vores bud på en meget simpel opskrift på frikadeller med få ingredienser samt tips til hvordan du sikrer at du rammer plet næste gang du står og skal lave denne klassiker selv.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
1 Løg (Revet)
1 Æg
1 spsk Hvedemel
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
30 g Smør (Til stegning)
Vejledning

Start med at røre saltet ind i kødet i en stor skål.

Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med kødet.

Rør det godt sammen og lad farsen trække i køleskabet i minimum 15 minutter, dog gerne længere tid.

Sørg for at farsen har stuetemperatur når frikadellerne skal steges. Det gør at de bliver stegt frem for kogt.

Smelt smørret ved middelhøj varme i en stor pande og lad det bruse op inden farsen kommer på panden.

form frikadellerne med en spiseske (eller teske) direkte ned på panden.

Steg dem i cirka 4-6 minutter (afhængig af de er formet med en teske eller eller spiseske) og de er nu klar til servering.

Noter

Hvis du er i tvivl om din fars smager som den skal, kan du altid stege et meget lille stykke på panden først og smage den til hvis den ikke er som den skal være.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier