fbpx 🥓Ovnstegt flæsk | opskrifter | GastroFun.dk

Ovnstegt flæsk

Ovnstegt flæsk
Sidst ændret:
Mandag den 2. marts, 2020 - 11:49
Beskrivelse

Uha, stegt flæsk. Allerhelst med kartofler og persillesovs til - men også gerne serveret til æggekage med hjemmelavet rugbrød med smør ovenpå!

Det er ikke for sjov, at stegt flæsk med persillesovs er hele Danmarks nationalret - stegt flæsk er uden tvivl noget af det lækreste, det danske køkken har præsteret.

Ovnstegt flæsk

Er du klar til den absolut bedste udgave af stegt flæsk? Jeg bruger altid røget bacon, når jeg laver stegt flæsk. Jeg synes, fersk flæsk bliver alt for flad og lidt kønsløs i smagen.

Røget bacon, derimod, er sprængt (saltet) på forhånd, og derfor er væskeindholdet lavere end i fersk flæsk. Det betyder, at smagen er mere koncentreret / kraftigere. Røget bacon skal altså ikke saltes først; du kan reelt set bare hive det ud fra køl, skære det i skiver og smide det direkte i ovnen. Det er så nemt og afsindigt lækkert - og så meget bedre end fersk flæsk!

 

Ovnstegt flæsk opskrift

Ovnstegt flæsk

 

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Ingredienser
Vejledning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Læg de røgede baconskiver i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan også lægge dem på en bagerist med en bradepandeunder. Ved sidstnævnte vil det selvfølgelig være en fordel, hvis du har pyrolyse i din ovn!

  3. Sæt dem i den forvarmede ovn.

  4. Vend skiverne hvert kvarter, indtil de er stegt helt sprøde og gyldne. Stegetiden afhænger af tykkelsen på din bacon / flæske. Des tyndere skiver, des kortere stegetid. Jeg havde skåret mine skiver fra en stump bacon, jeg havde tilbage, og derfor varierede de ret meget i tykkelsen: Nogle af skiverne blev meget tynde, mens andre blev lige til den tykke side. De tyndeste blev taget ud af ovnen efter 35 minutter, og de tykkeste efter 50 minutter.

  5. Læg de færdigstegte skiver på fedtsugende papir i et par minutter.

  6. Servér.

Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet røget bacon
Opskrift
Per Asmussen
Stegt flæsk i ovn
Opskrift
Anette
Stegt flæsk
Opskrift
Anette
Æggekage med stegt flæsk
Opskrift
Anette
Æggekage med flæsk
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier