fbpx ūüćįBedstefars sk√¶g | opskrifter | GastroFun.dk

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg
Beskrivelse

Bedstefars skæg er en sand klassiker, som vi alle kender i en eller anden udgave.

Her i familien er bedstefars skæg altid med æblemos, men måske er den i din familie med noget helt andet?

Så grib potter og pander og giv os dit bud på en bedstefars skæg.

Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 kg Æbler (Til æblemosen)
50 g Sukker (Til æblemosen, hvis æblerne er syrlige)
1 dl Vand (til æblemosen)
  Citron (til √¶blemosen)
150 g Sm√łr (bl√łdt sm√łr til dejen)
125 g Sukker (til bunden)
4 Æggeblommer (til bunden)
250 g Hvedemel (til bunden)
10 g Bagepulver (til bunden (2tsk))
2 dl Mælk (til bunden)
4 æggehvider (til marengs)
3 spsk Flormelis (til marengs)
200 g Sukker (til marengs)
Vejledning

Æblemosen:

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i mindre stykker.

Kom æblestykkerne i en gryde og tilsæt vandet. 

Kog √¶blerne m√łre, det tager cirka 20 minutter ved middel varme.

Mos æblerne med en grydeske til en lækker æblemos - der må gerne være små stykker af æble i mosen.

Smag mosen til med sukker og evt. citron, hvis mosen er blevet for s√łd.¬†

 

Kagebunden:

Kom¬†sm√łr og sukker¬†i en sk√•l og pisk det sammen til en let og luftig masse¬†med en elpisker. Det taget et par minutter.

Pisk nu æggeblommerne i en ad gangen og pisk videre, til dejen er ensartet.

Sigt mel og bagepulver sammen i en skål og vend det i dejen. Skift mellem mel og mælk, så dejen ikke bliver for svær at arbejde med.

Fordel dejen i en lille bradepande med bagepapir (25 x 30).

Bag kagen ved 175 grader uden varmluft i 15 minutter

N√•r de f√łrste 10 minutter er g√•et, skal du begynde at tilberede marengsen.

 

Marengs:

Kom √¶ggehvider og flormelis¬†i en r√łresk√•l og pisk blandingen¬†luftig¬†og skummende.

Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen.

Pisk ved h√łj hastighed, indtil marengsen danner toppe. det tager cirka 5-7 minutter.

 

Samling af kagen:

Tag den forbagte kagebund ud af ovnen efter 15 minutter og fordel forsigtigt æblemosen derpå.

Kom marengsen op i en spr√łjtepose med den √łnskede tyl (denne gang brugte vi en flad tyl med b√łlger p√• den ene side).

Spr√łjt marengsmassen ud i et flot¬†m√łnster p√• toppen af kagen - brug f.eks. billedet her som inspiration.

Bedstefars skæg

Lav en lang stribe marengs på den korte led af kagen efterfulgt af små marengsbånd, der går i modsat retning. Forsæt på denne måde til kagen er dækket af marengs.

Bedstefars skæg

Sæt nu kagen tilbage i ovnen og bag den i 20 minutter ved 175 grader uden varmluft.

Tag kagen ud og lad den k√łle af, inden den spises -¬†hvis I alts√• kan vente!

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg

 

Noter

Fyld evt. din bedstefars skæg med kogte hindbær, rabarber eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænser i denne familieklassiker.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Æbler
Artikel
Redaktion