fbpx 🍰Bedstefars skæg | opskrifter | GastroFun.dk

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg
Sidst ændret:
Torsdag den 5. december, 2019 - 12:06
Beskrivelse

Bedstefars skæg er en sand klassiker, som vi alle kender i en eller anden udgave.

Her i familien er bedstefars skæg altid med æblemos, men måske er den i din familie med noget helt andet?

Så grib potter og pander og giv os dit bud på en bedstefars skæg.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 kg Æbler (Til æblemosen)
50 g Sukker (Til æblemosen, hvis æblerne er syrlige)
1 dl Vand (til æblemosen)
  Citron (til æblemosen)
150 g Smør (blødt smør til dejen)
125 g Sukker (til bunden)
4 Æggeblommer (til bunden)
250 g Hvedemel (til bunden)
10 g Bagepulver (til bunden (2tsk))
2 dl Mælk (til bunden)
4 æggehvider (til marengs)
3 spsk Flormelis (til marengs)
200 g Sukker (til marengs)
Vejledning

Æblemosen:

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i mindre stykker.

Kom æblestykkerne i en gryde og tilsæt vandet. 

Kog æblerne møre, det tager cirka 20 minutter ved middel varme.

Mos æblerne med en grydeske til en lækker æblemos - der må gerne være små stykker af æble i mosen.

Smag mosen til med sukker og evt. citron, hvis mosen er blevet for sød. 

 

Kagebunden:

Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen til en let og luftig masse med en elpisker. Det taget et par minutter.

Pisk nu æggeblommerne i en ad gangen og pisk videre, til dejen er ensartet.

Sigt mel og bagepulver sammen i en skål og vend det i dejen. Skift mellem mel og mælk, så dejen ikke bliver for svær at arbejde med.

Fordel dejen i en lille bradepande med bagepapir (25 x 30).

Bag kagen ved 175 grader uden varmluft i 15 minutter

Når de første 10 minutter er gået, skal du begynde at tilberede marengsen.

 

Marengs:

Kom æggehvider og flormelis i en røreskål og pisk blandingen luftig og skummende.

Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen.

Pisk ved høj hastighed, indtil marengsen danner toppe. det tager cirka 5-7 minutter.

 

Samling af kagen:

Tag den forbagte kagebund ud af ovnen efter 15 minutter og fordel forsigtigt æblemosen derpå.

Kom marengsen op i en sprøjtepose med den ønskede tyl (denne gang brugte vi en flad tyl med bølger på den ene side).

Sprøjt marengsmassen ud i et flot mønster på toppen af kagen - brug f.eks. billedet her som inspiration.

Bedstefars skæg

Lav en lang stribe marengs på den korte led af kagen efterfulgt af små marengsbånd, der går i modsat retning. Forsæt på denne måde til kagen er dækket af marengs.

Bedstefars skæg

Sæt nu kagen tilbage i ovnen og bag den i 20 minutter ved 175 grader uden varmluft.

Tag kagen ud og lad den køle af, inden den spises - hvis I altså kan vente!

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg

 

Noter

Fyld evt. din bedstefars skæg med kogte hindbær, rabarber eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænser i denne familieklassiker.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Æbler
Artikel
Redaktion
Bradepandekage med æbler
Opskrift
Katrine
Gammeldags æblekage
Opskrift
Anette
Æblesoufflé med æblekompot
Opskrift
Redaktion