Kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift på en dejlig og lækker hamburgerryg. Vi foretrækker at koge kødet, hvilket giver en dejlig struktur i det røgede og salte kød.

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
  Vand
Vejledning

Generelt gør det ikke den store forskel om du beholder nettet på eller ej under kogningen.

Jeg beholder det altid på når jeg tilbereder min hamburgerryg.

Placer kødet i en stor gryde og tilsæt vand. 

Kødet skal lige og lige dækkes med vand. Du behøver ikke at salte vandet, da kødet er saltet i forvejen.

Lad det koge ved lavere varme - så du ikke "bulderkoger".

Efter 45 minutter tages gryden af blusset (eller det slukkes) og kødet skal nu stå og trække færdig i vandet. 

Jeg plejer at lade det trække i 30 minutter, men hvis jeg er lidt presset på tid, kan det sagtens nøjes med 15 minutter.

Tag herefter kødet op og placer det på et spækbræt.

Lad det hvile i 5 minutter mere.

Fjern herefter nettet og skær det ud i skiver på cirka små 1 cm.

Velbekomme.

Hamburgerryg

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier