fbpx Stegte sild i eddike 🐠 🐟 | opskrifter | GastroFun.dk

Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike
Sidst ændret:
Torsdag den 31. oktober, 2019 - 13:53
Beskrivelse

Stegte sild i eddike hører til på ethvert godt frokostbord, og især i julen er de et fast indsalg hos de fleste familier.

Denne opskrift er den gode, klassiske uden så mange dikkedarer, og den kan også spises uden for juletiden!

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
6 Sildefilet (cirka 500 gram)
4 spsk Rugmel
  Krydderier (salt og peber)
25 g Smør
4 dl Eddike
3 dl Sukker
2 dl Vand
1 Løg (i skiver)
Vejledning

Klip rygfinnen af sildefileterne og skyl dem grundigt. Dup dem tørre på kødsiden med et stykke køkkenrulle

Kom rugmelet i en dyb tallerken og krydr det med lidt salt og peber.  

Vend sildefileterne i rugmelet.

Opvarm en pande med smørret.

Fold sildefileterne sammen på langs og steg dem i smør i 3 – 5 minutter på hver side. Tag dem af panden og sæt dem til side.

Kom eddike, sukker, vand og peberkorn i en gryde. Giv lagen et kort opkog og lad den afkøle en smule.

Læg sildefileter og løgringe lagvis i en beholder og hæld lagen over.

Dæk beholderen til og stil den på køl, indtil sildene skal spises.

Noter

Når du har skyllet sildefileterne, så aftør dem kun på kødsiden. Lad skindsiden være en smule fugtig, da rugmelet så bedre kan hænge fast.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Sildemad
Opskrift
Mette
Sildemad med æg
Opskrift
Muusmann Forlag
Karrysild
Opskrift
Gyldendal