fbpx 🍨Svesketrifli | opskrifter | GastroFun.dk

Svesketrifli

Svesketrifli
Underrubrik
Med sprød rugbrødscrumble
Beskrivelse

Dejlig og lÌkker opskrift pü en dejlig svesketrifli. Denne udgave indeholder en sveskegrød, rugbrødscrumble og rücreme.

Vi har füet opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

"SVESKE OG SØD ØL ER SOM EN VINTERREJSE, det er en enkel og nem dessert til de kolde dage.

Server med en klassisk abbey ale, som er fed og cremet. Det giver samspil frem for modspil og dobbelt op pĂĽ modne frugter."

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (SVESKEGRØD)
500 g Svesker (Uden sten)
33 cl Øl (Sød)
3 dl Vand
1 Citron (Revet skal og saft fra 1 økologisk citron)
  Opskriftsgruppe (RUGBRØDSCRUMBLE)
500 g Rugbrød (Groft revet)
100 g Mandler (Blendede)
50 g Smør (Smü tern)
  Opskriftsgruppe (RÅCREME)
3 Æggeblommer (Økologiske)
  Citronskal (Fra 1 økologisk citron)
1 1⁄2 dl Flødeskum
Vejledning

Kom alle ingredienser til sveskegrød i en gryde, kog det op, og lad det simre i 20 minutter.

Køl det derefter ned.

Forvarm ovnen til 175°C pü varmluft.

Bland groft revet rugbrød, finthakkede mandler og rørsukker sammen, og hÌld det i en bradepande.

Fordel smørtern henover.

SÌt bradepanden i ovnen i 20-25 minutter, eller til det er sprødt.

Tag den ud, og lad det køle ned pü et stykke bagepapir.

Pisk Ìggeblommer, sukker og citronskal skummende lysegult.

Pisk flødeskum, til den er stiv, vend det derefter i Ìggemassen.

 

Anret i 4 glas:  sveskegrød, rücreme og pü toppen rugbrødscrumble.

Source

Vi har füet opskriften fra bogen: "Øl og mad"

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Blommetrifli
Opskrift
Lotte Weber
Rabarbertrifli
Opskrift
Redaktion
Rabarbertrifli
Opskrift
Muusmann Forlag