fbpx 🍨Svesketrifli | opskrifter | GastroFun.dk

Svesketrifli

Svesketrifli
Underrubrik
Med sprød rugbrødscrumble
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 14:54
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på en dejlig svesketrifli. Denne udgave indeholder en sveskegrød, rugbrødscrumble og råcreme.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

"SVESKE OG SØD ØL ER SOM EN VINTERREJSE, det er en enkel og nem dessert til de kolde dage.

Server med en klassisk abbey ale, som er fed og cremet. Det giver samspil frem for modspil og dobbelt op på modne frugter."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (SVESKEGRØD)
500 g Svesker (Uden sten)
33 cl Øl (Sød)
3 dl Vand
100 g Rørsukker
1 Citron (Revet skal og saft fra 1 økologisk citron)
  Opskriftsgruppe (RUGBRØDSCRUMBLE)
500 g Rugbrød (Groft revet)
100 g Mandler (Blendede)
50 g Smør (Små tern)
  Opskriftsgruppe (RÅCREME)
3 Æggeblommer (Økologiske)
  Citronskal (Fra 1 økologisk citron)
1 1⁄2 dl Flødeskum
Vejledning

Kom alle ingredienser til sveskegrød i en gryde, kog det op, og lad det simre i 20 minutter.

Køl det derefter ned.

Forvarm ovnen til 175°C på varmluft.

Bland groft revet rugbrød, finthakkede mandler og rørsukker sammen, og hæld det i en bradepande.

Fordel smørtern henover.

Sæt bradepanden i ovnen i 20-25 minutter, eller til det er sprødt.

Tag den ud, og lad det køle ned på et stykke bagepapir.

Pisk æggeblommer, sukker og citronskal skummende lysegult.

Pisk flødeskum, til den er stiv, vend det derefter i æggemassen.

 

Anret i 4 glas:  sveskegrød, råcreme og på toppen rugbrødscrumble.

Noter


Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"

Læs også
Blommetrifli
Opskrift
Lotte Weber
Rabarbertrifli
Opskrift
Redaktion
Rabarbertrifli
Opskrift
Muusmann Forlag
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier