fbpx Ristet rugbrød med avocado, æg og purløg | opskrifter | GastroFun.dk

Ristet rugbrød med avocado, æg og purløg

Ristet rugbrød med avocado, æg og purløg
Beskrivelse

Dejlig og lækker frokost: Ristet rugbrød serveret med en dejlig avocadomousse og smilende æg. 

Udover at retten er fyldt med gode smage, så indeholder den også en masse sundt fedt.

Opskriften stammer fra bogen: "Sundt fedt".

Udbytte
1 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
2 skv Rugbrød (Med fede kerne)
1⁄2 Avocado
  Citron
1 Æg
  Purløg (Et lille bundt)
Vejledning

1. Rist brødet og lad det afkøle på en rist. 

2. Mos avocadokødet med en gaffel.

Skal du bruge en større portion, så gør det i en foodprocessor eller i en blender.

Eller brug blenderen her, hvis du har en lille en af slagsen.

Mos med citronsaft og smag til med salt.

Peber skal du servere til. 

3. Kog ægget smilende i 7 minutter.

4. Skyl og pak purløg ind i køkkenrulle.

Skær eller klip det tæt. 

5. Anret rugbrød, smurt med avocadomousse, top med halve æg og purløg. 

Noter

Hvis du kun skal bruge en halv avocado, så lad stenen sidde i den anden halvdel, smør skærefladen med citron, dæk med film og læg den på køl.

Så er den n til næste måltid, hvor du skal bruge en halv avocado. Det er også måden at medbringe en halv avocado på farten. 


Næringsindhold pr. person: 
∙ Energi: 332 kcal 
∙ Protein: 12,1 g
∙ Fedt: 15,5 g
∙ Kulhydrat: 41 g 
∙ Kostfibre: 9 g

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Sildemad med æg
Opskrift
Muusmann Forlag