fbpx Luksus tarteletter 💪 | opskrifter | GastroFun.dk

Luksus tarteletter

Luksus tarteletter
Beskrivelse

Tarteletter de luxe. Vores udgave af tarteletter er med en skal af filodej, sous vide tilberedte hvide asparges (fra Samsø) og en sovs med hjemmelavet kyllingefond og kogt kyllingekød.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
1⁄2 Porre
1⁄2 pk Filodej (Kan købes i de fleste gode supermarkeder (kølevare))
20 g Smør
10 Asparges (Hvide)
1⁄2 tsk Sukker
1⁄2 tsk Salt
7 g Smør
20 g Smør
3 spsk Hvedemel
1⁄2 dl Fløde
  Krydderier (Salt, peber, ĂŚbleeddike og citronsaft)
Vejledning

Vi giver den fuld gas med denne opskrift og det er selvfølgelig ikke nødvendigt at du gør det samme.

I bund og grund kan du nøjes med hønsefond/kyllingebouillonterning, düse asparges og fÌrdigkøbte tarteletskaller. 

Sous vide tilberedningen, parteringen af kyllingen og den hjemmelavede fond gør "bare" retten endnu mere unik.

 

Hønsefond

Vi elsker sprødt kyllingeskind og hader madspild. Derfor køber vi altid hele kyllinger og her har vi en opskrift pü hønsefond hvor kødet pü benene og vingerne bruges til sovsen.

Hvorfor er det smart at købe en hel kylling og lave hønsefonden selv? 

For det første køber mange danskere deres kyllingekød i pakker a' 2 fileter. Typisk koster en hel kylling ikke meget mere og her für du hele fuglen samt det dejlige skind.

LÌs mere partering af kylling og hvad du kan bruge resten af kyllingen til.

Her til fonden bruger vi "kun" skroget, inderfileterne og vingerne. Dvs. brystfileterne og over-/underlürene og skindet bruges til to andre opskrifter:

  • Club Sandwich
  • CĂŚsar Salat
  • Paneret kyllingebryst med polenta fritter og ĂŚrtemos

 

Skroget, vingerne og inderfileterne koges i cirka 45 minutter sammen med laurbĂŚrblad, peberkorn og porrer.

Sigt fonden og lad den koge videre i 15 minutter. Imens plukker du benene for kød, der lÌgges til side.

Fonden og kødet skal begge bruges til sovsen.

 

Filodejstarteletter

Start med at smelte smørret (vi gør det typisk i et krus i mikroovnen) og tÌnd ovnen pü 175 grader.

Der er normalt 8 plader i en pakke og du skal bruge 4 stk. til denne opskrift.

Del hver af pladerne i 6 lige store firkanter og og pensl alle 24 firkanter med det smeltede smør.

Du skal bruge 4 firkanter af filodej pr. tarteletskal. LÌg de 4 stykker ovenpü hinanden sü de laver en stjerneform. 

Smør 6 muffinsforme med olie eller smør og placer forsigtigt de skaller i dem.

SÌt formene i en bageform og bag dem sprøde. Det tager cirka 12 minutter.

Lad dem køle og behandl dem forsigt, da de er ret skrøbelige.

Fileodejsskaller

 

Hvide asparges sous vide

Vi brugte økologiske, hvide asparges fra Samsø og synes at de fortjener den bedste tilberedningsmetode, der i vores verden er sous vide.

Bundet var fyldt med asparges i forskellige størrelser, sü vi valgte de 10 tyndeste til denne opskrift.

SkrÌl dine hvide asparges, men lad hovedet forblive intakt. SkÌr den nederste 1/3 fra og müden du kan sikre dig pü at du har skrÌllet nok af pü er, at mÌrke efter i bunden af dit asparges - da den ikke mü flosse nür du har skÌrer i den. Hvis den gør det, sü skal der skrÌlles mere af den.

Drys salt og sukker pü dem og vakuumpak dem med en klat smør.

Sous vide hvide asparges

Normalt vil vi tilberede dem i 30 minutter ved 85 grader, men fordi de var sĂĽ tynde, gav vi dem 20 minutter ved 85 grader i stedet for.

De er nu klar til servering

 

Høns i asparges (sovsen)

Start med at smelte smørret ved middelhøj varme i en tykbundet gryde. 

Brug gerne ogsü smørret fra vakuumposen med dine asparges. 

Nür smørret er smeltet skal melet i under kraftig omrøring. 

TilsÌt løbende hønsefonden (der skal bruges cirka 1/2 liter) under omrøring. 

Herefter fløden - igen under omrøring.

HÌld det trevlede kyllingekød i og lad sovsen simre i et par minutter.

Smag til med citronsaft, eddike, salt og peber. 

Lige før servering hÌldes dine snittede asparges i sovsen. De er tilberedt, sü de skal ikke vÌre i sovsen for lÌnge, da konsistensen er som den skal vÌre.

Høns i asparges

 

Servering

HĂŚld sovsen i din tartelet og drys hakket persille henover.

Luksus tarteletter

Velbekomme.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier