Biksemad

Biksemad
Sidst ændret:
Mandag den 1. april, 2019 - 14:16
Beskrivelse

Biksemad er bare godt, og is√¶r n√•r den, som her, laves i en luksusudgave med svinekoteletter og bagte gr√łntsager.

Du kan variere retten p√• utallige m√•der med andre slags k√łd og gr√łntsager. Har du tilberedte rester, kan du ogs√• bruge dem, og p√• den¬†m√•de undg√• at smide mad ud.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
500 g Kartofler
4 Svinekoteletter (cirka 500 gram)
  Krydderier (salt og peber)
  Sm√łr (til stegning)
  Olivenolie (til stegning)
Vejledning

Skrub eller skr√¶l kartofler og guler√łdder¬†og sk√¶r begge dele¬†i tern.

Fordel gr√łntsagerne¬†p√• en bageplade bekl√¶dt med bagepapir¬†og vend dem med olie og salt.

Bag dem i ovnen ved 175 grader i 20 minutter, til de er m√łre og gyldne.

Sk√¶r koteletterne i tern¬†og steg dem i halvdelen af sm√łrret p√• en pande, til de er gyldne. Krydr k√łdet¬†salt og peber og s√¶t¬†til side p√• en tallerken.

Pil og hak l√łget. Steg det i resten af sm√łrret p√• en pande, til det er klart, men ikke brunt.

Tils√¶t de bagte kartofler og guler√łdder¬†samt koteletterne, og lad det stege et par minutter. Smag til med salt, peber og Worcestershiresauce.

Læg biksemaden på et serveringsfad. 

Steg √¶ggene¬†p√• panden i sm√łr, til de er, som du foretr√¶kker dem.

Skyl og hak persillen.

Serv√©r biksemaden med syltede r√łdbeder og persilledrys.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier