fbpx ✅Wienerstang | opskrifter | GastroFun.dk

Wienerstang

Wienerstang
Beskrivelse

Den dejlige og lækre wienerstang med en lys remoncecreme.

Den kan nydes lun men også kold til kaffen🤤

Velbekomme🌸

Foreberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej)
300 g Mel
50 g Gær
1⁄2 dl Mælk (Eller fløde)
200 g Smør
2 Æg
2 spsk Sukker
  Opskriftsgruppe (Remoncefyld)
75 g Smør
75 g Sukker
50 g Marcipan
  Opskriftsgruppe (Pynt)
1 Æg (Sammenpisket)
  Sukker (Evt. perlesukker)
50 g hakkede mandler (Eller nødder)
Vejledning

Gæren røres ud i det lunkne mælk samt det smeltede smør, mel, sukker og æg.

Da det er en blød dej så er den meget fedtet og blød.

Lad nu dejen hæve i 30 min

Når dejen har hævet skal den deles i to og lægges ud på en bageplade så de cirka er 12 x 35 begge stænger. 

Remonceingredienserne skal piskes (eller røres) indtil det bliver til en tyk og blød creme.

Remoncen skal nu lægges som en stribe i miden af stængerne og fold nu siderne hen over remoncen og sørg for den er lukket tæt.

Lad den nu efterhæve i 20 minutter. 

Nu skal dejen pensles med æg og et godt lag sukker samt nødder.

Smid dem i ovnen i 15-20 minutter på 220 grader.

Noter

Rør/pisk indtil remoncen er en tyk blød creme.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion