fbpx Syltede rødbeder | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder
Beskrivelse

Syltede rødbeder er klassisk dansk tilbehør til frikadeller medisterpølse, og for mange er den en uundværlig ingrediens ovenpå leverpostejmaden. 

Prøv at sylte en portion rødbeder selv. Det er overraskende nemt, og resultatet bliver meget, meget bedre end de rødbeder i glas, du kan købe i supermarkedet. 

Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
Vejledning

Skrub rødbederne fri for snavs og jord. Kom dem i en gryde og hæld vand over, til det dækker.

Kog rødbederne i cirka 60 minutter i letsaltet vand. Overhæld dem med koldt vand fra hanen og lad dem stå og køle af. Afkøling i koldt vand gør det meget nemmere at "flå" skrællen af rødbederne. 

Syltede rødbeder

Skær top og bund af de kogte rødbeder og "smut" eller "flå" dem ud af deres skræl. Skær rødbederne i tynde skiver på 2-3 millimeter. 

Syltede rødbeder

Læg rødbedeskiverne i skoldede sylteglas. Fyld ikke glassene helt op, da der skal være plads til lagen.  

Syltede rødbeder

Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog den op. Kog lagen, til sukkeret er smeltet.

Syltede rødbeder

Hæld den varme lage over rødbederne og luk glassene til. 

Opbevar de syltede rødbeder køligt.

 

 

 

 

Noter

Denne opskrift indeholder mange forskellige krydderier. Det giver en fantastisk god smag til lagen, men er der en eller flere af krydderierne, du ikke bryder dig om, kan de naturligvis undlades eller erstattes af andre. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier