fbpx Vandbakkelser 🥠 | opskrifter | GastroFun.dk

Vandbakkelser

Vandbakkelser
Underrubrik
Cream puffs eller eclairs kaldes de også
Sidst ændret:
Fredag den 27. marts, 2020 - 09:41
Beskrivelse

Vandbakkelser er lavet af den man på fransk kalder paté á choux eller choux-dej (udtales: sjú)

Choux-dej kan bruges til mange lækre ting. I Danmark kender vi bedst vandbakkelser, på engelsk cream puffs eller de lækre franske éclairs, som er aflange og fyldt med f.eks. flødeskum og friske jordbær eller chokoladecreme og dybbet i chokolade.

Man kan også bruge dem i det salte køkken og fylde dem med flødeostcreme og friske urter.

Det er med andre ord en rigtig god basisopskrift -  mulighederne er næsten uendelige.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
2 dl Vand
100 g Smør
110 g Hvedemel
3 Æg
Vejledning

Tænd ovnen på 200 grader celsius.

 

Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog.

Hæld mel og vaniljesukker i gryden og rør det sammen til en dej (smørbolle).

Tag gryden af blusset og lad den stå og køle af til du kan røre ved den (ca. 5 min.).

Slå 1 æg ud i gryden og pisk det sammen med dejen.

Slå endnu et æg ud i gryden og pisk.

Slå det sidste æg ud i gryden og pisk.

Pisk til dejen hænger sammen og ser blank og glat ud - den skal være klistret.

Hæld dejen i en sprøjte- eller frysepose og klip et 1,5-2 cm hul i den.

Sprøjt dejen ud på en bageplade i små stænger på 5-7 cm.

 Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. – hold øje med farven.

Når de kommer ud af ovnen, skal der prikkes hul i dem, så dampen kan komme ud.

Lad dem køle af på en rist.

Fyld dem med kagecreme, flødeskum eller syltetøj og pynt med glasur eller flormelis.

Vandbakkelser

Noter

Er du i tvivl om hvordan du rammer den perfekte vandbakkelse - så kan nedenstående billede måske hjælpe dig:

Vandbakkelse

Læs også
Vandbakkelser
Opskrift
Anette
Vandbakkelse kagemand
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Fastelavsboller (vandbakkelse)
Opskrift
Anne Mette Autzen
Vandbakkelse med creme
Opskrift
Anette
Vandbakkelse hjerter
Opskrift
Anette
Fastelavnsboller
Artikel
Redaktion
Yorkshire pudding
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Tags

Sociale medier