fbpx Frikadeller | opskrifter | GastroFun.dk

Frikadeller

Frikadeller
Underrubrik
Serveret med kartoffelsalat med rygeost, honning, radiser og purløg
Beskrivelse

At servere frikadeller er altid godt! Her er min bedste frikadelleopskrift, som jeg vil anbefale dig at prøve – og ellers kan du også bruge din mors (mors frikadeller er altid bedst).

I min opskrift på kartoffelsalat er der lidt rygeost og honning i for at give røgsmag og sødme, og der er tilføjet radiser for at give et sprødt, bittert modspil.

Er du ikke vild med rygeost, så brug drænet yoghurt i stedet.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Frikadeller)
1 Løg (stort fintrevet )
2 Æg
1 dl Havregryn
2 tsk Groft salt
2 dl Mælk
  Peber (fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Kartoffelsalat)
750 g Kartofler (gerne aspargeskartofler)
2 dl rygeost
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Honning (eller lynghonning, lunet)
1 spsk Citronsaft
50 g Syltede agurker ( groft hakket)
1 bdt Radiser
  Opskriftsgruppe (Servering)
300 g Ærter (frosne eller friske ærter)
1 bdt Purløg (snittet)
  Smør (til stegningen)
  Olie (til stegningen)
  Peber (fra kværn)
Vejledning

Frikadeller

Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber.

Rør mælken i lidt efter lidt, til farsen har en lind konsistens.

Lad farsen trække minimum ½ time i køleskab – så bliver den mere fast.

Smelt ½ smør og ½ olie på en pande ved god varme.

Form frikadellerne af farsen med en ske.

Dyb skeen i fedtstoffet på panden, før du former hver delle, så farsen ikke klistrer.

Steg dellerne gyldne, og vend gerne et par gange undervejs.

 

Kartoffelsalat

Kog kartoflerne møre i saltet vand, ca. 20 minutter.

Pil dem, og lad dem stå til afkøling.

Pisk rygeost med creme fraiche, sennep, lunet honning og syltede agurker med en håndmikser, og smag cremen til med salt og citronsaft.

Skær kartoflerne i skiver, og vend dem med cremen.

Skær bunden af radiserne, og lad lidt af toppen blive på.

Skyl dem grundigt, og skær i super tynde skiver.

Kom i isvand 5 minutter.

 

Servering

Kog ærterne et par minutter i saltet vand, sigt vandet fra, og vend dem med lidt koldt smør.

Anret kartoffelsalaten med radiser og purløg på toppen.

Servér de varme frikadeller med ærter og kartoffelsalat.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier