fbpx Friturestegt wienerschnitzel ūüćī | opskrifter | GastroFun.dk

Friturestegt wienerschnitzel

Friturestegt wienerschnitzel
Sidst ændret:
Torsdag den 28. februar, 2019 - 14:41
Beskrivelse

Wienerschnitzler med stegte kartofler, dampede √¶rter¬†og sm√łrsauce er dansk mad, n√•r det er bedst. Retten er en klassiker, der p√• ingen m√•de er g√•et i glemmebogen, og det er der en grund til. Den smager nemlig fantastisk og er p√• √©n gang b√•de spr√łd, bl√łd og¬†frisk.¬†

Wienerschnitzlerne er i denne opskrift¬†tilberedt af¬†svinek√łd, paneret i panko og derefter friturestegt. Det g√łr dem knasende spr√łde udenp√• samtidig med, at de bevarer et saftigt indre.¬†¬†

Server med ovnstegte kartofler, dampede √¶rter og en brunet sm√łrsauce.¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Krydderier (salt og peber)
  Panko
  Olie (til fritering )
100 g Sm√łr (til saucen)
400 g Ærter (ekstra fine ærter fra frost)
1 kg Kartofler
Vejledning

Kartofler:

Skræl kartoflerne. Hvis det er nye kartofler eller vaskede kartofler med en tynd skræl, kan du i stedet skrubbe kartoflerne og lade dem beholde skrællen på.

Sk√¶r kartoflerne i halve eller kvarte, alt efter st√łrrelse, og kom dem i en frysepose. H√¶ld lidt olivenolie ned i posen og ryst den grundigt, s√• olien fordeles i et tyndt lag p√• alle kartoflerne.¬†

Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et drys flagesalt og bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-30 minutter.  

 

Friturestegt wienerschnitzel:

Dup k√łdet t√łrt og bank schnitzlerne let flade med h√•nden.¬†

Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen. Hæld panko ud på en flad tallerken og krydr den med salt og peber.

Dyp f√łrst k√łdet i sammenpisket √¶g og derefter i panko.

Opvarm en frituregryde - eller en almindelig tykbundet gryde - med olie, til olien er 180 grader varm.

Friter de panerede skinkeschnitzler en ad gangen i den varme olie. Det er vigtigt, at du steger dem en ad gangen, da for meget k√łd p√• √©n gang vil s√¶nke temperaturen p√• olien, der s√• vil begynde at koge i stedet for¬†at stege.¬†¬†

Friter k√łdet i 3-5 minutter, eller til det er gennemstegt, og pankoen er gylden og spr√łd.¬†

Tag k√łdet op og l√¶g det p√• et fad. Krydr k√łdet med rigeligt flagesalt og friskkv√¶rnet peber.¬†

 

Servering: 

Kog de frosne √¶rter efter posens anvisning. Giv dem gerne en skefuld sm√łr og lidt salt efter, du har h√¶ldt kogevandet fra.

Kom de 100 gram sm√łr til saucen ned i en lille kasserolle og smelt til, til det bruner let.¬†

Server de friterede wienerschnitzler med ovnstegte kartofler,¬†dampede √¶rter og brunet sm√łr som tilbeh√łr.¬†

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier