fbpx Yoghurt franskbrød 🍞 | opskrift på GastroFun.dk

Franskbrød med yoghurt

Franskbrød med yoghurt
Beskrivelse

Hjemmebagt og luftigt franskbrød.

Kender I det med at et franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Brug den her metode og I vil få et lækkert franskbrød der hæver op hver gang.

Vi hader madpild, så brødet er bagt med "rester" fra køkkenet, så som yoghurt der er tæt udløbsdatoen, havregryn og lidt durummel.

Udbytte
1 stk.
Foreberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 spsk Tørgær
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
400 g Hvedemel
100 g Havregryn
150 g Durum mel
5 dl Vand (Lunkent)
Vejledning

Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål. F.eks. i en røremaskine.

Tilsæt havregrynet, durum melet og til sidst hvedemelet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.

Flad dejen ud pĂĄ et meldrysset bord til en stor firkant.

Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.

Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.

Læg dejen i en beklædt bageform, med samlingen nedad.

Lad brødet hæve i 30 min.

Ris brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.

Bagetid: 10 min ved 250 grader varmluft + 20 min ved 200 grader varmluft.

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

FranskbrødFranskbrød

FranskbrødFranskbrødFranskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Franskbrød
Opskrift
Anette