fbpx 🍞 Franskbrød ✅ opskrifter | GastroFun.dk

Franskbrød

Franskbrød
Beskrivelse

Hjemmebagt og luftigt franskbrød. 

Kender I det med at et franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni?

Brug den her metode og I vil få et lækkert franskbrød der hæver op - hver gang.

Udbytte
1 Stk
Foreberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 spsk Tørgær (Eller 25 gram almindelig gær)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
650 g Hvedemel (Kan sagtens være op til 800 gram afhængig af luftfugtigheden)
5 dl Vand (Lunkent)
Vejledning

Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål. F.eks. i en røremaskine.

Tilsæt melet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.

Franskbrød

Flad dejen ud pĂĄ et meldrysset bord til en stor firkant.

Franskbrød

Franskbrød

Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.

Franskbrød

Franskbrød

Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.

Franskbrød

Franskbrød

Tjek evt. denne video der viser foldeteknikken:

 

Franskbrød

Læg dejen i en beklædt bageform, med samlingen nedad.

Franskbrød

Lad brødet hæve i 30 minutter.

Franskbrød

Rids brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.

Franskbrød

Bagetid:

Først 10 minutter ved 250 grader varmluft.

Skru herefter ned på 200 grader varmluft og giv det 20 minutter mere.

Source

Brødforme kan bl.a. købes hos Imerco.dk her, Bagetid.dk her, COOP Shopping her, Metteblomsterberg.dk her, Kforkage.dk her, eller Hwl.dk her.

Se vores Youtube video på denne lækre opskrift her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Sandwichbrød
Opskrift
Anette
Brioche burgerboller
Opskrift
Anette
Havregrødsboller
Opskrift
Anette
Langtidshævet brød
Opskrift
Anette
Kuvertbrød (suppehorn)
Opskrift
Anette
English Muffins
Opskrift
Anette
Scones
Opskrift
Anette
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin