fbpx 🥘Koteletter i fad | opskrifter | GastroFun.dk

Koteletter i fad

Koteletter i fad (foto: Chris Tonnesen)
Beskrivelse

Den dejlige klassiker koteletter i fad, serveret med svampe og blomkålsris. 

For bl.a. at spare på opvasken, er den lavet i en sauterpande der kan gå i ovnen, så du ikke skal stå at brune kødet af på en anden pande før det kommer i ovnen.

Vi har opskriften fra bogen: "One pot", skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:

"Den her 80’er-klassiker holder stadig – især i hverdagskøkkenet, da det hele laves i panden."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
4 Svinekoteletter (Med en god tykkelse)
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 Peberfrugt (Grøn)
4 Svampe (Portobello)
  Smør
2 dl Fløde
700 g Passata (Af tomater. 1 flaske.)
1 spsk Balsamico
1 pk Bacon (Økologisk)
  Salt
  Peber
1 Blomkål (Tilbehør)
Vejledning

Pil løg og hvidløg, skær løget ud i både og hak hvidløget.

Rens porre og peberfrugt, skær porren i ringe og peberfrugten i strimler.

Rens svampene og skær dem i skiver.

Tænd ovnen på 180 °C.

Find en sauterpande, der kan gå i ovnen.

Steg koteletterne i lige dele olivenolie og smør, til de har en brun stegeskorpe.

Læg dem til side på en tallerken.

Steg løg og hvidløg og herefter porre, peberfrugt og svampe.

Tilsæt fløde og tomat og lad det koge ind, til saucen tykner let.

Smag til med balsamico, salt og peber.

Læg koteletterne tilbage i panden og læg bacon hen over kødet.

Kom panden i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet er tilberedt.

OBS! Husk, at håndtaget på panden er brandvarmt, når du tager panden ud af ovnen.

Riv blomkålshovedet på et rivejern og server til retten.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "One pot" fra Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Koteletter i fad
Opskrift
Food N' Fun
Mormormad
Artikel
Redaktion