Koteletter i fad

Den dejlige klassiker koteletter i fad, serveret med svampe og blomkålsris.
For bl.a. at spare på opvasken, er den lavet i en sauterpande der kan gå i ovnen, så du ikke skal stå at brune kødet af på en anden pande før det kommer i ovnen.
Vi har opskriften fra bogen: "One pot", skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:
"Den her 80’er-klassiker holder stadig – især i hverdagskøkkenet, da det hele laves i panden."
Pil løg og hvidløg, skær løget ud i både og hak hvidløget.
Rens porre og peberfrugt, skær porren i ringe og peberfrugten i strimler.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Tænd ovnen på 180 °C.
Find en sauterpande, der kan gå i ovnen.
Steg koteletterne i lige dele olivenolie og smør, til de har en brun stegeskorpe.
Læg dem til side på en tallerken.
Steg løg og hvidløg og herefter porre, peberfrugt og svampe.
Tilsæt fløde og tomat og lad det koge ind, til saucen tykner let.
Smag til med balsamico, salt og peber.
Læg koteletterne tilbage i panden og læg bacon hen over kødet.
Kom panden i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet er tilberedt.
OBS! Husk, at håndtaget på panden er brandvarmt, når du tager panden ud af ovnen.
Riv blomkålshovedet på et rivejern og server til retten.
Vi har opskriften fra bogen: "One pot" fra Muusmann Forlag.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.