fbpx Br√¶ndende k√¶rlighed ūü•ď | opskrifter | GastroFun.dk

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed
Sidst ændret:
Torsdag den 1. august, 2019 - 13:35
Beskrivelse

Jeg har kun kærlighed tilovers for brændende kærlighed!

Brændende kærlighed er en superklassisk dansk ret med meget få ingredienser, men en til gengæld helt fortryllende smag - hver gang!

Dette er den helt traditionelle opskrift med en tyk, cremet kartoffelmos, stegt bacon samt l√łg stegt i baconfedt. Det er alts√• ikke her, du skal v√¶re fedtforskr√¶kket.

Derudover er den hurtig og nem at lave. Det absolut eneste krav er blot, at du bruger en god bacon, der ikke er supermarkedets billigste. Det g√łr nemlig hele forskellen.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bacon/l√łgblanding)
400 g Bacon (vælg en god én)
  Sm√łr (til stegning - kan undlades)
  Opskriftsgruppe (Kartoffelmos)
1 1⁄2 kg Kartofler (v√¶lg en sort, der egner sig til mos)
75 g Sm√łr
1 dl Mælk (eller kogevand fra kartoflerne)
  Krydderier (salt og peber)
  Muskatn√łd (revet - kan undlades)
1 bdt Bredbladet persille (hakket)
Vejledning

Bacon/l√łgblanding

  1. Skær bacon i mindre stykker/tern.
  2. Pil l√łgene og sk√¶r midt over. Sk√¶r dem herefter i tynde skiver.
  3. Opvarm en stegepande og steg bacon herp√•, til den er tilpas spr√łd og gylden.¬†
  4. Tag den stegte bacon af panden og læg dem på en tallerken. Sæt til side.
  5. Steg l√łgene i baconfedtet, til de er gyldne og bl√łde. Tils√¶t evt. lidt sm√łr, hvis der ikke er tilstr√¶kkeligt med baconfedt.

 

Kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom dem i en gryde og hæld vand på, til det dækker kartoflerne. Kom ikke salt i vandet!
  3. Kog kartoflerne¬†til de er helt¬†m√łre. Det tager cirka 20 minutter.
  4. H√¶ld vandet fra kartoflerne og tils√¶t sm√łr i mindre stykker.
  5. Mos kartoflerne med dit¬†foretrukne redskab - f.eks. en elpisker - og tils√¶t m√¶lk, til mosen har en passende konsistens. Jeg bruger dog et piskeris til at mose dem med ūüėÄ
  6. Smag mosen til med salt, peber og eventuelt¬†revet muskatn√łd.

 

Servering

Server kartoffelmosen med bacon/l√łgblandingen og pynt af hakket persille.¬†

Brændende kærlighed

Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier

Kommentarer