Brændende kærlighed

Jeg har kun kærlighed tilovers for brændende kærlighed!
Brændende kærlighed er en superklassisk dansk ret med meget få ingredienser, men en til gengæld helt fortryllende smag - hver gang!
Dette er den helt traditionelle opskrift med en tyk, cremet kartoffelmos, stegt bacon samt løg stegt i baconfedt. Det er altså ikke her, du skal være fedtforskrækket.
Derudover er den hurtig og nem at lave. Det absolut eneste krav er blot, at du bruger en god bacon, der ikke er supermarkedets billigste. Det gør nemlig hele forskellen.
Bacon/løgblanding
- Skær bacon i mindre stykker/tern.
- Pil løgene og skær midt over. Skær dem herefter i tynde skiver.
- Opvarm en stegepande og steg bacon herpå, til den er tilpas sprød og gylden.
- Tag den stegte bacon af panden og læg dem på en tallerken. Sæt til side.
- Steg løgene i baconfedtet, til de er gyldne og bløde. Tilsæt evt. lidt smør, hvis der ikke er tilstrækkeligt med baconfedt.
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- Kom dem i en gryde og hæld vand på, til det dækker kartoflerne. Kom ikke salt i vandet!
- Kog kartoflerne til de er helt møre. Det tager cirka 20 minutter.
- Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør i mindre stykker.
- Mos kartoflerne med dit foretrukne redskab - f.eks. en elpisker - og tilsæt mælk, til mosen har en passende konsistens. Jeg bruger dog et piskeris til at mose dem med 😀
- Smag mosen til med salt, peber og eventuelt revet muskatnød.
Servering
Server kartoffelmosen med bacon/løgblandingen og pynt af hakket persille.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.
Kommentarer
Prøv at smag kartoffelmosen…
Prøv at smag kartoffelmosen til med grøn pesto
Som svar til Prøv at smag kartoffelmosen… af donald_lh
Re: Prøv at smag kartoffelmosen…
Den variant har jeg ikke smagt før - men det skal bestemt prøves :-)
Per