fbpx Brændende kærlighed 🥓 | opskrifter | GastroFun.dk

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed
Beskrivelse

Klassisk dansk ret med få ingredienser og fortryllende smag!

Kartofler, løg og bacon er hovedingredienserne i denne ret, der bare smager fantastisk - hver gang!

Retten er hurtig og nem at lave. Det eneste krav er faktisk, at du bruger en god bacon, der ikke er supermarkedets billigste. Det gør nemlig hele forskellen.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
400 g Bacon (vælg en god én)
3 Løg
  Smør (til stegning)
1 1⁄2 kg Kartofler (vælg en sort, der egner sig til mos)
75 g Smør
1 dl Mælk (eller kogevand fra kartoflerne)
  Krydderier (salt og peber)
  Muskatnød (revet - kan undlades)
1 bdt Bredbladet persille (hakket)
Vejledning

Bacon/løgblanding:

Skær bacon i mindre stykker/tern.

Pil løgene og skær midt over. Skær dem herefter i tynde skiver.

Opvarm en stegepande og steg bacon herpå, til den er tilpas sprød og gylden. 

Tag den stegte bacon af panden og læg dem på en tallerken. Sæt til side.

Steg løgene i baconfedtet, til de er gyldne og bløde. Tilsæt evt. lidt smør, hvis der ikke er tilstrækkeligt med baconfedt.

 

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en gryde og hæld vand på, til det dækker kartoflerne. Kom ikke salt i vandet!

Kog kartoflerne til de er helt møre. Det tager cirka 20 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør i mindre stykker.

Mos kartoflerne med dit foretrukne redskab - f.eks. en elpisker - og tilsæt mælk, til mosen har en passende konsistens. Jeg bruger dog et piskeris til at mose dem med 😀

Smag mosen til med salt, peber og evt. revet muskatnød.

Server kartoffelmosen med bacon/løgblandingen og pynt af hakket persille. 

Brændende kærlighed

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier

Kommentarer