Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på en god, gammeldags oksesteg. Min opskrift er lavet på en oksetykkam, men kødet kan sagtens erstattes af et oksebovstykke uden ben. Kødet er langtidsbraiseret i rødvin, hvilket giver et perfekt grundlag for en god sovs til.

Udbytte
4 Portioner
Ingredienser
1 kg Oksetykkam (Kan erstattes af oksebov uden ben. Det gør ikke det store for opskriften om kødstykker er på 1 eller 2 kg)
100 g Bacon
5 Løg
5 fed Hvidløg
  Salt
  Peber
1⁄2 l Rødvin
Vejledning

Hvis dit kød ikke er snøret, så er det en god ide at starte med at snøre det. Det sikrer at kødet har en ens form og får en ensartet tilberedning.

Svits store stykker god bacon sammen med løg og hvidløg samt et bundt frisk timian.

Godt med salt og peber på kødet og svitset det på alle sider.

Tilsat en halv liter rødvin og en halv liter grønsagfond.

Sæt låg på og lad det simre i minimum 2,5 timer på lavt blus til kødet er mørt.

Kødet er nu klar til servering.

Server med hvide kartofler og en brun sovs lavet på fonden fra kødet.

Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier