fbpx Frikadeller med brun sovs 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Frikadeller med brun sovs

Frikadeller med brun sovs
Underrubrik
Den klassiske, danske ret serveret med en lækker, brun sovs
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Findes der noget mere dansk end frikadeller med brun sovs og kartofler? 

Retten, der er en ægte hverdagsklassiker, er måske ikke kendt for sit høje gastronomiske niveau, men du kan løfte den et pænt stykke over dette ry ved at anvende friskhakket kød, gode kartofler og ved at bruge et par minutter på at smage sovsen til.

Velbekomme! 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
500 g Hakket kalv og flæsk (Køb friskhakket kød med højst 10-12% fedt. )
1 1⁄2 tsk Salt
  Peber
1 Æg
5 spsk Havregryn
1 Løg
1 1⁄2 dl Mælk
1 bdt Persille (finthakket)
1 Citron (fintrevet skal)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
2 dl Bouillon (grøntsagsbouillon (vand + terning) )
1 dl Fløde
  Maizena (til jævning)
  Sukker
  Krydderier (salt og peber)
1 kg Kartofler (gerne aspargeskartofler)
1 bdt Persille (finthakket)
Vejledning

Frikadeller:

Tag en stor skål og kom det hakkede kød og salt i skålen. 

Rør kødet sejt med saltet med håndmikserens dejkroge. 

Pil løget og riv det groft.

Rør løg, æg, havregryn, revet citronskal og hakket persille i kødet. Tilsæt mælk, til farsen har en passende konsistens. 

Lad gerne farsen hvile i køleskabet i cirka 1 time (du kan dog sagtens bruge farsen med det samme, men den har godt af at hvile). 

Opvarm en stor pande med smør og olie. Brun frikadellerne ved høj varme på begge sider, til de danner stegeskorpe. Lad være at komme for mange frikadeller ad gangen på panden, da temperaturen vil falde for meget, og kødet vil koge i stedet for at stege. 

Steg frikadellerne færdige ved middel varme, til de er gennemstegte - stegetiden afhænger af størrelsen på frikadellerne, prøv at skære én over for at teste, om den er færdig. 

Tag frikadellerne af panden. Læg dem evt. i et ildfast fad og hold dem varme i ovnen ved 120 grader, mens du laver sovsen.

 

Brun sovs: 

Hæld grøntsagsbouillon på panden, du stegte frikadellerne på, og kog væsken op.

Tilsæt fløde og jævn evt. sovsen med lidt maizena udrørt i vand. 

Smag sovsen til med salt, peber, eddike og lidt sukker, til den har den rigtige konsistens. 

 

Servering:

Server frikadellerne med kogte kartofler med persilledrys, brun sovs og f.eks. dampet blomkål eller broccoli.  

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier