fbpx ✅Sommer mørbradgryde🤤 | opskrifter | GastroFun.dk

Sommer mørbradgryde

Sommer mørbradgryde
Underrubrik
Serveret med panisse, friturestegt kapersbær og smørstegt majs
Beskrivelse

Den klassiske mørbradgryde i en sommerlig version med spidskål og nye gulerødder.

Server retten med smørstegte majskolber, panisse (kikærtefritter) og friturestegte kapersbær.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
2 Løg
1 bdt Gulerødder (nye gulerødder)
1⁄2 Spidskål
2 tsk Paprika
2 tsk Karry
1 ds Tomatpure (en lille dåse (ca. 30 gram).)
1 dl Ketchup
1 ds Tomater (flåede tomater)
2 1⁄2 dl Piskefløde
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Afpuds mørbraden og skær den i store tern.

Skær løg i små tern og gulerødder i skiver. Snit spidskålen groft.

Opvarm en stegegryde eller sauterpande med smør og olie. 

Brun mørbradstykkerne i fedtstoffet på alle sider, til det har fået stegeskorpe og har taget farve. Tag kødet af panden.

Kom eventuelt ekstra fedtstof på panden og steg løgene, til de er gyldne. Kom spidskålen i og vend rundt. Tilsæt karry, paprika og tomatpure og lad det stege med et øjeblik.

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt ketchup og flåede tomater. Lad retten simre i cirka 20 minutter.

Efter 10 minutter tilsættes gulerødderne, og de koger med resten af tiden.

Tilsæt fløden og kog retten retten igennem. 

Steg salviebladene på en pande i olie, til de er lækre og sprøde. Krydr med lidt salt.

Smag til med salt og peber samt eddike og citronsaft inden servering. 

Server retten med de smørstegte salvieblade på toppen, smørstegte majskolber (se note nederst på siden), friterede kapersbær og panisse (kikærtefritter).

Mørbradgryde

Noter

Smørstegte majskolber:

Bag majskolberne i ovnen med skræl på i 40 minutter ved 200 grader. Træk skrællen af efter bagningen. Skær majskolberne i mindre stykker og steg dem sprøde i smør på en pande. Krydr med salt og peber.

Har du kogte/bagte majskolber tilovers fra dagen før, kan du også bruge dem. Skær dem bare i mindre stykker og steg dem. Resultatet bliver lækre og sprøde majskolber, og du undgår at smide mad ud.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier